AvtomobilizemNovice

BYD je v Evropo pripeljal priključnega hibrida Seal U DM-i

SUV z okolju prijazno in dolgo vožnjo.

Kitajski elektro-avtomobilski gigant BYD je na Stari kontinent pripeljal svojega prvega priključnega hibrida s Super dual Mode tehnologijo – BYD Seal U DM-i. po njihovih besedah družinski SUV iz D segmenta predstavlja učinkovito, praktično, dostopno in ekološko osveščeno rešitev za dnevne potrebe po mobilnosti in dolga brezskrbna potovanja. Na voljo za naročilo pri določenih trgovcih že prihodnji mesec, lastniške ključe pa bodo delili v jeseni.

BYD Seal U DM-i meri 4.775 mm v dolžino, 1.890 mm v širino in 1.670 mm v višino, ter temelji na limuzinskem modelu Seal. V osnovi bo na voljo v treh sklopih opreme – Design, Comfort in Boost. Najbolj plemenita Design različica ima štirikolesni pogon oziroma nameščena dva e-motorja (150 kW spredaj in 120 kW zadaj), baterijski sklop z 18,3 kWh kapacitete in 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 96 kW. Sistemska zmogljivost znaša kar 238 kW (324 KM) in 550 Nm navora.

Enak agregat vendar z nekoliko nižjo zmogljivostjo je nameščen tudi v Comfort in Boost izvedenki, ki imata en elektromotor z močjo 145 kW oziroma s sistemsko zmogljivostjo 160 kW (218 KM). Razlika nastane v zajetnosti baterije, ki pri Boost različici znaša 18,3 kWh, pri Comfort 26,6 oziroma kar 126 kilometrov električne avtonomije.

Pogon omogoča hibridni ali le električni način vožnje (tega slednjega močno preferira), pri čemer bo bencinski agregat samodejno polnil baterijo med 25 in 70 odstotki oziroma glede na nastavitve lastnika. Zunanje polnjenje znaša največ 11 kW AC oziroma 18 kW DC.

Priključno-hibridni družinski SUV bo serijsko precej bogato opremljen, saj bo od vstopnega modela naprej na voljo z električno nastavljivimi, ogrevanimi in hlajenimi sedeži, LED žarometi ter dvema zajetnima digitalnima zaslonoma. Omeniti velja tudi električno pomično panoramsko streho ter klimatizacijo s PM2,5 filtrskim vložkom za zagotavljanje kar najvišje kakovosti zraka v kabini. Funkcionalnost dodatno poudarjajo premišljeno zasnovani odlagalni prostori, dve priročni držali za pijači v sredinski konzoli, štirje USB vhodi in možnost hkratnega brezžičnega polnjenja za dva mobilna telefona. Družinsko rabo nadalje potrdi prtljažni prostor s 425 litri volumna, ki jih je možno povečati na 1.440.

Več informacij in cenik sledi ob dejanskem prihodu vozila, torej že v nekaj tednih.

Blaž Likovič
foto: BYD

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button