AvtomobilizemNovice

Buick Envista: Urbani križanec za kitajski trg

Buick želi z novim mestnim križancem Envista povečati svoj uspeh na kitajskem.

Buick, nekoč veliko ime ameriške avtomobilske industrije, dandanes praktično obstaja le še zaradi prodajnih uspehov na kitajskem trgu, ki predstavlja kar 80 odstotkov njihove globalne prodaje. Na tamkajšnjem področju si pri razvoju in trženju pomagajo z lokalnim podjetjem SAIC, ki je bil vpleten tudi pri snovanju novega modela Envista.

Ob upoštevanju trenutnih popularnih smernic, ni nobeno presenečenje, da so ime Envista namestili na kompaktnega mestnega križanca, katerega poganja 1,5-litrski prisilno polnjen štirivaljnik s 135 kW (184 KM), v kombinaciji s neskončno-stopenjskim CVT samodejnim menjalnikom, ki omogoča pospešek do stotice v 7,9 sekundah. Po velikosti bi lahko Envisto primerjali z evropskima Opel Mokka in Ford Puma, vendar za 150 tisoč Yuanov (21.700 evrov) ponuja precej več.

Oblikovno se ponaša z dinamičnimi potezami, ki nadaljujejo Buickove smernice kitajskih modelov. Srednji del je zašiljen in pomaknjen nekoliko naprej, s strani povzema silhueto kupejevskih SUV-jev (spominja na BMW-ja X4), sicer so poteze razmeroma elegantne, za okrepitev občutka terenskih sposobnosti pa so oblikovalci posegli po klasičnem principu kontrastno obarvanih obrob blatnikov ter pragov.

V kabini so ustvarili prijetno zračno okolje, opremljeno s sodobno tehnologijo, kar zastopata dva 10,25-palčna zaslona z inteligentnim glasovnim asistentom Baidu, vse skupaj je odeto v kakovostne materiale – perforirano usnje in mehak semiš. Na krovu so tudi različni vozni in varnosti pripomočki, kot sta kamera s 360-stopinjskim pogledom in Buick eCruise sistem za delno avtomatizirano vožnjo. Kupci Enviste bodo lahko izbrali tudi športno obarvan paket opreme GS, ki prinaša črne dodatke, rdeče zavorne čeljusti in 18-palčna platišča.

Žiga Kolman
foto: Buick

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button