AvtomobilizemNovice

Bugattijeva pikapolonica

Kar si stranka zaželi, Bugatti naredi.

Napasite si oči na prav posebnem Bugattiju Divo “Lady Bug”, odetem v unikatnem in izredno kompleksnem lakiranju, nad katerim so zaradi zahtevne izdelave skoraj obupali. Zbiratelj, ki je oddal naročilo za takšnega Diva, si je zaželel bledeč geometrijsko-dinamični algoritemski vzorec, da nebi izgledal preveč običajno med ostalimi 39 primerki. Pri Bugattiju so z veseljem prikimali, a so zaradi zapletenosti procesa potrebovali kar dve leti.

Najzahtevnejši del je bilo natančno nanašanje diamantnih šablon na karoserijo. Bugatti pravi, da so se “zaradi tridimenzionalne, kiparske oblike Diva s svojimi konturami, krivuljami in robovi izkrivili 2D tiskani diamanti” in, da so oblikovalci potrebovali tedne, za vnos podatkov v CAD ter usklajevanje z resničnostjo. Nastal je poseben film s katerim so diamante nanesli na ukrivljeno površino, ne da bi se oblika diamantov popačila.

Predhodno so ta proces preizkusili na dveh primerkih Diva, saj so imeli le eno priložnost za popolno izpeljan načrt. Po nanosu filma je trajalo več dni za natančen pregled pozicije vsakega izmed 1.600 diamantov. Nanos barve na Diva “Lady Bug” je trajal še nekaj dodatnih tednov. Končen rezultat je enkraten Bugatti Divo, ki je z dodatno opremo kupca olajšal za precej več od osnovnih 5 milijonov evrov.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button