AvtomobilizemNovice

Bugatti Sur Mesure razkriva dva unikatna Chirona

Bugattijev nov oddelek izdelave po naročilu je več tednov vihtel čopiče.

Znamka najhitrejši serijskih avtomobilov sveta je pred lanskim božičem napovedala ustavitev novega oddelka Sur Mesurre, ki bo skrbel za izdelavo unikatnih hiperšportnikov, po željah najbolj zahtevnih kupcev. Nekaj mesecev zatem predstavljajo par Chironov, odetih v Sur Mesure tretma.

Začnimo najprej z bliskovitim Chironom Super Sport, okrašenim s poslikavo Vagues de Lumiére, kot ji pravijo pri francoski znamki, ki je sestavljena iz osnovne kalifornijsko modre karoserijske barve in oranžnih okrasnih detajlov. V enakem odtenku so prežeta magnezijeva platišča, napisi v domovanju motorja in številka 38 na mreži prednje maske.

Drugi model izdelan po zahtevnih željah stranke je dirkaško nastrojeni Chiron Pur Sport, ki se baha s karoserijo v celoti izdelano iz izpostavljenih modro obarvanih ogljikovih vlaken, okrasnimi valovitimi linijami, francosko zastavo na zaključkih zadnjega krilca in izdatno količino površin v notranjosti obarvanih v francoski dirkaški modrini.

Celoten proces unikatne izdelave obeh primerkov je trajal kar pet tednov, saj so vsako plast barve z milimetrsko natančnostjo nanesli ročno. Preko umetelne poslikave je nanesenih precej plasti prosojnega laka, ki bo skrbel za večletno zaščito ročnega dela. Poslikavi Vagues de Lumiére (valovi svetlobe), utelešata Bugattijeve temeljne filozofije – mojstrsko izdelavo, inovativnost in zgodovinsko zapuščino.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button