AvtomobilizemNovice

Bugatti Chiron Super Sport v poklon legendarnemu Type 57 Atlantic

Oddelek Sur Mesure je izdelal enega najbolj unikatnih Chironov.

Bugatti »57 One of One« je edinstven po meri izdelan model, ki je poklon kultnemu modelu Type 57 SC Atlantic. Pot se je začela, ko je stranka z veliko ljubeznijo do avtomobilizma, pred 20 leti prvič zagledala originalni model Type 57 SC Atlantic v muzeju Mullin Automotive Museum. Sanje o lastništvu Bugattija so se ji uresničile, ko jo je za njen 70. rojstni dan mož, sicer lastnik Bugattija, presenetil z osebnim povabilom h konfiguraciji svojega Chirona Super Sport.

Jascha Straub, vodilni oblikovalec mojstrskega oddelka Sur Mesure, se je stranki pridružil na eno leto trajajočem potovanju soustvarjanja. Navdih za oblikovanje sta črpal iz modela Type 57 SC Atlantic, prav tistega avtomobila, ki jo je očaral pred dvema desetletjema. Straub in stranka sta se dogovorila za osupljiv srebrno modri odtenek, ki je ostal v spominu ob obisku muzeja Mullin Automotive Museum.

Da bi zagotovil avtentičnost, je Straub obiskal Guggenheimov muzej v Bilbau, kjer je bil razstavljen originalni Type 57 SC Atlantic. Cilj je bil natančno poustvariti barvno kombinacijo na Chironu Super Sport. Rezultat je nova maska s poliranimi navpičnimi elementi in debelejšim sredinskim hrbtiščem, ki je poklon izvirniku, hkrati pa izpolnjuje sodobne zahteve glede zmogljivosti in inženirskih rešitev. Zunanjost vključuje petkraka platišča Super Sport s poliranim zaključkom in enakim modeim odtenkom kot ter živahne kromirane poudarke. Na zadnjem krilcu je ročno narisana silhueta avtomobila Atlantic z napisoma “57” in “One of One”.

Notranjost je odeta v najkakovostnejše usnje Gaucho, ki dopolnjuje brezčasno zunanjost. Silhueta modela Atlantic je ročno všita na vratnih oblogah, sredinska konzola pa se ponaša z unilatnim okrasjem z napisom ’57 One of One’. Na naslonjalih za glavo je natančno izvezen ikonični kip Rembrandta Bugattija (Plesoči slon), pragovih vrat najdemo podpisa Jeana Bugattija in Rembrandta.

Model ’57 One Of One’ je osupljiv poklon bogati dediščini francoske znamke in modelu Type 57 SC Atlantic, ki združuje lepoto in duh izvirne stvaritve Jeana Bugattija. Unikatni izdelek na štirih kolesih je del Bugattijeve ponudbe Sur Mesure, ki izpolnjuje najzahtevnejše želje strank. Edinstveni Chiron se bo na voljo na ogled na prihodnjih prireditvah Concours d’Élégance v severni Ameriki.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button