AvtomobilizemNovice

Bugatti Chiron Super Sport v čast zlatega obrobja znamke

Presežki izdelave po naročilu stranke.

Bugatti, ki že desetletja slovi po razkošnih in izredno zmogljivih delih, se predstavlja z edinstvenim ter neverjetno zapletenim izdelkom Chiron Super Sport Golden Era. Izjemen projekt je del skupnega sodelovanja z zvestim zbirateljem Bugattijev in se z globoko naklonjenostjo do zgodovine in inženirskih dosežkov poklanja ikoničnemu W16 motorju ter bogati dediščini francoske znamke.

Cilj zanimivega projekta je bil prikazati pomen W16 motorja modela Chiron Super Sport v kontekstu avtomobilske zgodovine. Zamisel je nastala, da bi poudarili ključne mejnike in inovacije v Bugattijevi preteklosti, ki segajo v čas Ettoreja Bugattija, Jeana Bugattija ter Rolanda Bugattija, skupaj s sodobno Bugattijevoo zgodovino od leta 1987. Ta koncept je privedel do nastanka zlatega obdobja oziroma »Golden Era«. Projekt se je odvijal pod vodstvom Achima Anscheidta, nekdanjrga Bugattijevega oblikovalskega direktorja, ki je poudaril izjemnost takšnega naročila, pri katerem je stranka tesno sodelovala z oblikovalsko ekipo. Postopek je bil delovno intenziven in je zahteval skrbno pozornost do podrobnosti, rezultat pa je bila združitev vizije stranke in Bugattijeve mojstrske izdelave.

Zunanjost modela Chiron Super Sport Golden Era je služila kot platno za ta edinstven poklon. Karoserijo krasijo ročno narisane skice, ki natančno prikazujejo najbolj ikonična modele in inovacije znamke. Na potniški strani je 26 skic, ki prikazujejo ključne trenutke v zgodovini, kot sta modela Type 41 Royale in Type 57 SC Atlantic. Na voznikovi strani 19 skic prikazuje Bugattijev preporod od leta 1987 in njegovo pot z modeli EB110, Veyron in Chiron. Sestavni del umetnine je postala ilustracija mogočnega šestnajstvaljnega motorja, z natančnim prikazom 3712 sestavnih delov.

Pri natančnem ustvarjanju vsake podrobnosti na površino avtomobila so uporabili pristne svinčnike in vložili preko 400 ur dela. Avtomobil je bil po željah stranke obarvan v zlatem odtenku Doré, ki ga dopolnjuje kovinska podlaga Nocturne Black. V notranjosti se tematika nadaljuje na vratnih ploščah, kjer so ročno nanesene skice Bugattijevih ikon, ki jih spremljajo šivi v ujemajočih barvah. Projekt so opisali kot utelešenje prilagojenega ultra luksuza. Chiron Super Sport zlate dobe predstavlja vrhunec izdelave po meri in odraža Bugattijevo predanost odličnosti ter inovacijam.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button