AvtomobilizemNovice

Bugatti Chiron se naposled poslavlja

Chiron L’Ultime obeležuje konec proizvodnje ultimativnega hiperšportnika.

Bugatti Chiron, ikona hiperšportnih avtomobilov, ki na prestolu kraljuje od leta 2016 dosega vrhunec proizvodnje s prihodom zadnje enote L’Ultime. S tem se zaključuje obdobje, ki so ga zaznamovali dosežki brez primere, med drugim je bil prvi cestni avtomobil z močjo 1.500 KM in najvišjo hitrostjo preko meje 300 mph (482 km/h). Zadnja izpeljanka Super Sport, je po meri izdelana mojstrovina, izpod rok Bugattijevih obrtnikov v Molsheimu, ki poosebla zapuščino znamke.

L’Ultime je poklon izvirnemu Chironu, ki je bil predstavljen v Ženevi pred osmimi leti, z barvno shemo Atlantic in French Racing modre, ki ju ločuje značilna linija C iz ročno polirane aluminijeve zlitine. Zadnja izdaja reinterpretira izvirno zasnovo z učinkom gradienta in dodaja ročno napisane podrobnosti pomembnih dogodkov ter krajev iz zgodovine modela Chiron, kot so premiera v Ženevi, nastop v Chantillyju in testiranje na stezi Paul Richard. Zunanjost odlikuje edinstvena modra podkev na rešetki in platiščih, ki odraža dvobarvno tematiko avtomobila.

V notranjosti edinstvenega Chirona se nadaljuje natančno izdelano okolje z razkošnim temno modrim usnjem, modrimi karbonskimi elementi in podrobnosti v francoski dirkaški modri barvi. Vsaka podrobnost, od ročno rezanega in ročno šivanega usnja do elementov iz ogljikovih vlaken, pooseblja Bugattijevo zavezanost umetelni izdelavi. Na zunanjih površinah, pokrovih koles, zadnjem krilcu in pokrovu motorja je vgravirana številka “500”, ki označuje zadnji primerek in simbolizira konec serijske proizvodnje Chirona.

L’Ultime velik je poklon Bugattijevi bogati zgodovini in pomembnemu vplivu modela Chiron na avtomobilski svet. Družina Chiron, vključno z različicami, Sport, Pur Sport, Super Sport, in posebnimi izdajami, kot sta Super Sport 300+ in Les Légendes du Ciel, je postavila nova merila v industriji. Sloves modela Chiron bo zanetil novo obdobje in nadaljenje tradicijo neprimerljive zmogljivosti im razkošja. Zapuščina modela Chiron, zajeta v L’Ultime, zagotavlja, da bosta njegov vpliv in navdih trajala ter tlakovala pot prihodnjim inovacijam.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button