AvtomobilizemNovice

Brutalni restomod na osnovi Mercedes-Benza 190E išče lastnika!

HWA Evo bo svoj prvi avtomobil od napovedanih sto dražil ob prelomu poletja.

Podjetje HWA je bilo ustanovljeno v letu 1998, znano pa je predvsem kot proizvajalec dirkalnih vozil. Delujejo pod okriljem Daimler-ja, vendar svoje znanje tržijo tudi pri športnih ekipah preostalih znamk. HWA je nastalo na določenem delu takratne ekipe športne divizije AMG, danes imenovane Mercedes-AMG. Slednjo je ustanovil Hans Werner Aufrecht, oče ikoničnega CLK GTR, ki se je še pred vstopom v 21. stoletje odpravil na svojo pot.

Nemci so se v prihodnost podali s precej drzno idejo, preko katere nam želijo servirati neprekosljive restomod cestne ikone in danes bo govora o močno nadgrajenem Mercedes-Benzu 190E. HWA Evo mu je ime in ni nič drugega kot popolnoma nadgrajeni limuzinski 190E, ki močno spominja na originalni 190E Evo II, le da je še toliko bolj pobalinski. Poganja ga sodoben trilitrski twin-turbo V6 bencinski agregat s 450 KM in 550 Nm navora.

Vse to je zavito v zloveščo in nostalgično dirkaško podobo iz 1990-ih, ki si jo bo lahko omislilo le 100 izbrancev s precej debelo denarnico. Prvi iz serije HWA Evo se bo v lov za lastnikom podal 27. julija na obali jezera Tegernsee, na južnem Bavarskem. Tam bo RM Sotheby’s organiziral dražbo vozila, za katerega pričakujejo med 700 in 900 tisočaki. Vendar v zameno za to ne dobite vozila, temveč le prvo mesto v nakupovalni vrsti. Stroški dejanskega vozila po ocenah poznavalcev nato znašajo še enkrat toliko …

Blaž Likovič
foto: HWA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button