AvtomobilizemNovice

Bronco vendarle prispel na Stari kontinent

VIDEO: Po Raptorju je naposled dospel še »osnovni« Bronco.

O Fordovem »baby« SUV-ju, ki so ga pri modrem ovalu dobesedno dvignili iz pepela, smo prelili že kar nekaj črnila. Predstavili smo vse na ameriških tleh dosegljive različice , medtem ko smo ga v evropskih salonih precej nestrpno čakali.

Prva nas je dosegla nabrita Raptor različica, ki je zagotovo dobila kar nekaj simpatizerjev, tokrat pa v salone prihaja morda vsakodnevno malenkost bolj uporabna verzija s še vedno zavidljivimi terenskimi sposobnostmi. Poganja jo 2,7-litrski twin-turbo V6 EcoBoost bencinski agregat s 335 KM in 563 Nm navora, ki je spojen z 10-stopenjskim samodejnim pretikačem zobnikov.

Med opremo boste našli še sistem za nadzor na vožnjo po terenu (Terrain Management System) s sedmimi voznimi profili – Eco, Sport, Slippery, Sand, Mud/Ruts, Rock Crawl in nenazadnje še puščavska Baja. Kaj vse so mu pri modrem ovalu nadeli za pohod na evropska brezpotja pa si oglejmo v pripetem napovedniku.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

3 komentarjev

  1. Ne vem kaj bi lahko rekel za ta avto. Srbi so nekoc rekli za eno tenisko igralko, da je tako neprivlacna, da je ze lustna. In Bronco je podobno! Ni grd, ni lep, je pa res hud! Tudi sam se ze veselim prihoda v Evropo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button