AvtomobilizemNovice

Britanci so se poslovili od Insignie

Na otoku je svojo prodajno pot zaključila Vauxhall Insignia, njihova izvedenka Oplove štirivratne limuzine.

Štirivratnim limuzinam so šteti dnevi, kar potrjuje tudi nedaven odmik Vauxhall Insignie iz britanskih prodajnih salonov, za kar so ponovno krivi vse bolj popularni križanci. Čeprav so v tem oziru na udaru le otočani, so dnevi šteti tudi evropski sorodnici Opel Insignii.

Spreminjanje trendov na britanskem avtomobilskem trgu in zaradi pomikanja k elektrifikaciji, se je Vauxhall odločil povsem radikalno prenehati s prodajo modela Insignia. Proizvodnja se bo sicer nadaljevala vse do jeseni, da lahko izpolnijo vsa obstoječa naročila.

Britanski tragediji smo se v centralni Evropi zaenkrat izognili, Opel še vedno izdeluje in sprejema naročila za »našo« Insignio, o kateri smo nekaj spodbudnih besed zapisali na nedavnem TESTU. Vzporedno z Oplovo električno preobrazbo, se bodo modernizirali v britanskem oddelku Vauxhall, namreč prihajajo številni novi elektrificirani modeli, kajti le tako bodo dosegli cilj postati povsem električna znamka od leta 2028 dalje.

Ko se bo iztekla življenjska doba trenutne generacije Opla Insignia, jo bodo zelo verjetno obudili kot križanca, na kar so pri nemškem proizvajalcu namignili že na začetku leta. Le-tega bi znala poganjati izključno električna energija, po velikosti pa bo morda zapolnil vrzel na vrhu ponudbe, kot velik prostoren SUV.

Žiga Kolman
foto: Vauxhall

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button