AvtomobilizemNovice

Briggs Automotive Company se širi v ZDA

Odprli so tri nove salone.

Britanska znamka Briggs Automotive Company ali krajše BAC slovi kot stvaritelj cestno homologiranega enosedežnega dirkalnika Mono. Povsem prvi primerek je luč sveta ugledal v letu 2011 in je imel pod motornim pokrovom nameščen s strani Coswortha močno nadgrajeni Fordov 2,3-litrski štirivaljni atmosferec z 284 KM. Če dodamo, da ima Mono zgolj 540 kilogramov, je stvar bistveno bolj pobalinska.

V letu 205 je Mono prejel nov agregat in sicer Mountunov 2,5-litrski štirivaljnik s 308 KM, ki mu je štiri leta kasneje sledila premiera Mona R, še lažjega in še hitrejšega dirkalnika s še bolj navitim pogonom ter »reci-piši« 348 KM ob le 555 kilogramih. Simpatizerjev in ljubiteljev enosedežnega dirkalnika, s katerim lahko brez težav zapeljete tudi v lokalni nakupovalni center, ne manjka, zato napoved BAC-a, da bodo onkraj Atlantika odprli prve tri prodajne salone ne preseneča.

V kolikor nas berete iz domovine hitre prehrane in mišic na štirih kolesih, potem si boste lahko BAC-ova vozila ogledali v salonih v Filadelfiji, Greenwichu ter Newport Beachu – torej na obeh obalah Združenih držav, vzhodni in zahodni. Britanci se tu seveda ne ustavljajo, saj so poleg omenjenih treh lokacij sklenili še prodajno-zastopništvo pri treh azijskih podjetjih.

Blaž Likovič
foto: BAC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button