AvtomobilizemNovice

Brabusova žepna raketa

Brabus predstavlja paket predelav za Mercedesa-AMG A45 S 4Matic+.

Mercedes zelo rad poudari dejstvo, da njihovega AMG A45 S »hot-hatch« poganja najbolj zmogljiv serijski štirivaljni motor na svetu. Gre za neverjetno enoto z raznimi inovativnimi rešitvami, vendar številke zmogljivosti predelovalcu Brabus niso dovolj. Predstavljajo svojo rešitev imenovano B45.

Brabusovi inženirji so se poigrali in nadgradili nadzorno enoto 2-litrskega turbo motorja, ki sedaj premore 331 kW (450 KM) ter 550 Nm navora. Opremili so ga še z novim kanalom zračnega filtra in adapterjem BoostXtra, ki z odvajanjem odvečnega tlaka ustvari »blow-off« zvok, podoben kot pri turbini. B45 prejme tudi komplet svežih 20-palčnih Monoblock platišč in nastavljive športne vzmeti, ki vozilo znižajo za 30 mm. Predelava seveda ni omejena na prej našteto, kupcem je ponujen zajeten spisek ekskluzivnih dodatkov notranjosti.

Brabusov trud je ustvaril vročo kombilimuzino s pospeškom do stotice v 3,7 sekundah, na ravni malce starejšega superšportnika. Vse skrbi o vzdržljivosti motorja so odveč, saj Brabus ponuja tri leta oziroma 100.000 kilometrov jamstva in dodatno garancijo Brabus Tuning Warranty.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button