AvtomobilizemNovice

Brabusova preobrazba Mercedesa-AMG GLE 63S

Vpadljiv kupejevski super-SUV ni dovolj? Stopite z nami v svet Brabusa.

Nemški predelovalec srebrnih puščic se je lotil AMG GLE 63S, ki se je z dodatno zmogljivostjo prerodil kot Brabus 800. Opisujejo ga kot »popolna izbira za katerikoli teren ali test«, vsaj v uradni brošuri modificiranega SUV-ja.

Vsi vemo, da nekoliko pretiravajo, kajti po brezpotju s 23-palčnimi kovanimi platišči in aerodinamičnimi karbonskimi dodatki pač ne bo šlo. Brabus 800 je poln presežkov, impozanten videz, agresivna nastrojenost in moč 4-litrskega V8 podprtega z dvema turbopolnilnikoma. Le-ta po poigravanju Brabusovih inženirjev premore 800 konjskih moči in vrtoglavih 1.000 Nm navora. Presenetljivo 9-stopenski samodejni menjalnik zdrži te sile.

Kot rezultat je 800 precej bolj poskočen od standardnega GLE 63S. Do stotice se kljub svojim meram in masi požene v vsega 3,4 sekundah in doseže elektronsko omejeno najvišjo hitrost 280 km/h. Čeprav od običajnega modela ni hitrejši, je njegova prezenca pospremljena z mogočnejšim zvokom izpuha iz nerjavečega jekla, ki ohranja način »Coming home«, za utišanje ob prihodu v domače naselje.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button