AvtomobilizemNovice

Brabus z novo predelavo Mercedesa razred C

Nemški predelovalec Brabus se je lotil Mercedesov C 300 in C 300 d, preden v roke dobijo prave AMG-je.

Najnovejša generacija Mercedesa razred C se je hitro uvrstila na sam vrh kompaktnih premijskih avtomobilov, kar znanega predelovalca Brabus ni odvrnilo od popravkov zavoljo zmogljivosti. Pripravili so namreč športna paketa za modela 300 in 300 d.

Brabus se tokrat ni prvič lotil Mercedesove C »klase«, sej so se s kompaktno limuzino preskusili že davnega leta 1988, ko so po svojem okusu nastavili model C 3.6. Od takrat naprej so navduševali s številnimi modifikacijami izvedenk AMG, vključno z Brabus Bullit Coupe 800 iz leta 2012, ki je v nosu skrival mogočen twin-turbo V12 motor z 800 konji.

Par sodobnih predelanih razredov C predstavlja bolj umirjeno plat ponudbe, saj polnovrednega AMG C 63 srebrne puščice še niso razkrile. Osnovo novih Brabusov B30 in D30 predstavljata različici C 300 z bencinskim ter C 300 d z dizelskim motorjem.

Z izjemo oznak se vizualno ne razlikujeta. Pri obeh so zunanjost precej minimalistično okrasili z novimi krilci na dnu sprednjega odbijača, nižjimi stranskimi pragovi in manjšim krilcem na prtljažnih vratih. Namestili so nove LED meglenke in obvezne štiri črne izpušne cevi zadaj, celotno podobo zaokrožujejo Signature Black kovana platišča.

Pod pokrovom bencinskega Brabus B30 bo rohnel 2-litrski prisilno polnjen štirivaljnik, ki po predelavi zmore 221 kW (300 KM) in 450 Nm navora, dovolj za doseg stotice v 5,8 sekundah in najvišjo hitrost 250 km/h. Dizelska različica D30 uporablja 2-litrsko štirivaljno enoto, katere moč je zrasla na 228 kW (310 KM) in 600 Nm navora, zaradi česar se stotica odvije v 5,6 sekundah, končna hitrost pa je enaka kot pri B30. Pri obeh se moč na vsa štiri kolesa prenaša preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika.

Izboljšave na področju podvozja so precej okrnjene in omejene zgolj na nove športne vzmeti, ki za 30 mm znižajo oddaljenost od tal ter z nižjim težiščem poskrbijo za več dinamike. Zadnje področje modifikacij je notranjost v paketu Brabus Masterpiece, ki prinaša karbonske notranje pragove z osvetljenim logotipom, aluminijaste stopalke in Brabus tepihe.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button