AvtomobilizemNovice

Brabus se je lotil največjega in najbolj udobnega Maybacha

Pretkanim rokam predelovalca Brabus ni ušel niti Mercedes-Maybach GLS.

Nemški predelovalec Brabus razkriva novo nastopaško zverino Brabus 800, na osnovi Mercedesa-Maybach GLS, ki razkazuje svoje adute na steroidih. Že tako zmogljivo 600 konjsko različico prestižnega SUV-ja so z vgradno novih turbin in nove nadzorne enote motorja spravili na 800 KM. 4-litrski V8 prav tako proizvede še zavidljivih 950 Nm navora, da se lahko do stotice kljub svoji masi požene v 4,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 300 km/h.

Presežke pod motornim pokrovom spremlja nekoliko zadržana zunanja podoba, sicer z veliko karbonskimi dodatki, kot so zadnji difuzor in obrobe sprednjega odbijača, za nameček so ga opremili z masivnimi 24-palčnimi monoblok platišči ter 25 mm znižanim zračnim vzmetenjem. Prejšnje elegantne kromirane okrasne elemente so v slogu črnine zamenjali temno sivi.

Največ bolečine v očeh bo predstavljala preoblečena notranjost, ki namesto sproščujočega bež usnja, svojo prestižnost razkazuje v oranžnem odtenku. Obenem so sproščujoče lesene okrasne površine nadomestile takšne iz ogljikovih vlaken. Med posebnostmi je nova zadnja sredinska konzola, kjer se skrivata dve zložljivi mizici, ravno prav za premožne poslovneže na listi kupcev.

Žiga Kolman
foto: Brabus

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button