AvtomobilizemNovice

Brabus Porsche 911 Turbo S Cabriolet: Nič več le Mercedes

Brabusove predelave se širijo izven okvirja Mercedsov.

Nemški predelovalec Brabus, nič več ne sega zgolj po Mercedesih, svojo ponudbo odbitih predelav širijo na preostale proizvajalce. Z novo mojstrovino Barbus 820 so se lotili Porscheja 911 Turbo S, vendar recept ostaja enak kot poprej – več moči, več karbona in več usnja.

Babrus je torej za 992 generacijo Turbo S Cabriolet pripravil zajeten sveženj novosti, predvsem v zadku, kjer domuje 3,8-litrski šestvaljni bokser, podprt s parom novih turbopolnilnikov, spremenjeno mapo nadzorne enote in bolj odprtim Inconel izpušnim sistemom. Rezultat je zastrašujočih 603 kW (820 KM) in 950 Nm navora, kar se preko osemstopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika prenaša na vse štiri konce.

Že standardni Turbo S marsikomu vzame dih, a z novo pridobljeno energičnostjo bo prepričal tudi najzahtevnejše, saj Brabus obljublja pospešek do stotice v zgolj 2,5 sekundah in najvišjo hitrost 340 km/h. Da bo vožnja kljub obsežni predelavi brezskrbna, divjega Porscheja spremlja garancija treh leto oziroma 100 tisoč prevoženih kilometrov.

Visoko zmogljiv pogonski sklop spremlja nekoliko bolj dinamičen videz, z dodatki iz ogljikovih vlaken – novo sprednje zakrilce, zadnji difuzor in večji zadnji spojler. Brabus 820 sedi na novih kovanih platiščih premera 21-palcev spredaj in 22-palcev zadaj, medtem ko je vzmetenje z novimi Brabusovimi športnimi blažilniki višinsko nastavljivo. Razkošno notranjost so oblekli v črno usnje, ki navdušuje z brezhibno obdelavo, dopolnjeno s posebni prešitjem z vzorcem grba, kontrastnimi rdečimi obrobami in perforacijo na sedežih, okrasnih elementih ter talnih oblogah.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button