AvtomobilizemNovice

Brabus 900 XLP: Terenska zverina za 10 izbrancev

Brabusov najnovejši orjak je močno predelani Mercedes-AMG G 63.

Mercedes-AMG G 63 je pod okriljem predelovalca Brabus, doživel obsežno preobrazbo z novim imenom 900 XLP. Že precej nezadržano osebnost terenskega popotnika srebrnih puščic, so povzdignili na povsem novo raven.

Z 900 XLP je Brabus ustvaril najmočnejšo predelavo G 63 do sedaj, saj se pod motornim pokrovom nahaja znamenit 4,5-litrski twin-turbo V8 »Rocket«, ki ustvari kar 900 konjskih moči in 1.250 Nm navora, več kot 7,7-litrska enota v Unimogu. Takšne številke so dosegli z rahlim povečanjem prostornine, vgradnjo večjih turbopolnilnikov in prosto pretočnega izpušnega sistema iz nerjavečega jekla.

Moč se na vsa štiri kolesa prenaša preko standardnega devetstopenjskega samodejnega menjalnika, kar omogoča poskok do stotice v 4,4 sekundah, impresivno, če upoštevamo, da 900 XLP tehta kar 286 kilogramov več od osnovnega modela, torej skupnih 2.936 kg. Najvišja hitrost je zaradi aerodinamike hiše in večjih pnevmatik omejena na 210 km/h.

900 XLP je na masi pridobil zaradi pomembnih dodatkov za brezpotne podvige, med katere spadajo strešni nosilci, sprednji vitel, močna zunanja LED osvetlitev, poširjena karoserija in 22-palčna Monoblock Z HD kovana platišča, obuta v terenske pnevmatike. Določene zunanje okrasne površine so izdelane iz ogljikovih vlaken, vključno z zaključki izpušnih cevi.

Pozabili niso niti na vzmetenje, izredno pomembno točko takšnega kova vozil, ki je dodatno okrepljeno in opremljeno z Brabus Ride Contorl nadzornim modulom ter povzdignjenima pogonskima osema, da so lahko dosegli 490 mm oddaljenost od tal.

Drzna tematika 900 XLP se nadaljuje tudi v notranjosti, oblečeni v kakovostno Mondial črno usnje, z značilnim školjkastim diamantnim vzorcem prešitja. Kontrastna rdečina platišč in emblemov se prenaša v detajle kabine – okrasni elementi, kljuke vrat, stikala in armaturna plošča. Kakšno ceno so določili novi zastavonoši Brabusovih predelav Mercedesa-AMG G 63 še ni znano, a ker ježe njegov predhodnik 800 XLP stal 685 tisoč evrov, lahko pri 900 XLP pričakujemo občutno povečanje, sploh zaradi omejene serije na 10 primerkov.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button