AvtomobilizemNovice

Bowlerjeva ekstremna predelava Defenderja

Specialisti za relijaške in terenske predelave predstavljajo nov paket za Land Rover Defenderja.

Nameravate svojega klasičnega Defenderja uporabljati več kot le za prevoz po vsakodnevnih opravkih? Potem ima predelovalec Bowler za vse preostale zahtevnejše podvige pravi dogovor z novim strojem Extreme.

Nov paket modifikacij je namenjen vsem izvedenkam klasičnega Defenderja – 90, 110 in 130. Nadgradnja prinaša 16-palčna platišča obuta v zajetne 35-palčne terenske pnevmatike, novo vzmetenje z daljšim hodom, kit za 50 mm dvig podvozja in širše blatnike, nujne za umestitev večjih koles.

Med ostalimi komponentami najdemo še olajšan sprednji odbijač z nosilci za privez, zračnike na pokrovu motorja, kovinske plošče za zaščito vitalnih delov podvozja, stopnički za lažji dostop zadnjega nakladalnega prostora, zunanjo varnostno kletko, močan strešni nosilec in dodatno osvetlitev na strehi.

Spretnim rokam predelovalcev ni ušla niti notranjost, kjer najdemo nov usnjen volan proizvajalca Momo, Recaro športne sedeže in unikatne prestavne ročice menjalnika. Vse skupaj je sveže preoblečeno v kombinacijo alkantare in usnja, za nameček so vgradili še moderen informacijski sistem z vgrajeno satelitsko navigacijo.

Extreme vključuje tudi Bowlerjev Fast Road »Stage 2« paket predelave dizelskega motorja, ki z novo nadzorno enoto in izboljšanim hladilnim sistemom poskrbi za poskok moči na 175 KM ter 450 Nm navora, za varno zaustavljanje pa skrbijo večje zavorne koluti (334 mm spredaj, 297 mm zadaj) in štiribatne čeljusti partnerja Alcon.

Žiga Kolman
foto: Bowler Motors

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button