AvtomobilizemNovice

Bolje praktično ne gre: Bentley Flying Spur Mulliner

Za najbolj zahtevne ljubitelje limuzin.

Bentleyjev oblikovni oddelek Mulliner, kjer skrbijo za najbolj ekskluzivne in po meri prirejene štirikolesne kreacije te britanske znamke, so po skoraj enem letu predstavili nov »serijski« primerek. Tokrat so vse svoje moči uperili v najbolj razkošno izvedbo limuzinskega Flying Spura, ki se po novem ponaša kot najdražji serijski Bentley in prvi Mullinerjev primerek s hibridnim pogon.

Britanci so ga razkrili na ravno zaključenem dogodku Monterey Car Week, ki se vsako leto odvija ob kalifornijski obali. Bentley Flying Spur Mulliner prihaja v vseh treh pogonskih opcijah, ki jih znamka nudi – V6 priključni hibrid, V8 ali markantni W12. Kaj je torej tako posebnega? Pozornost na detajle in skoraj unikatne rešitve, ki jih v preostalih serijskih izvedenkah ne gre najti. Recimo 22-palčna dvobarvna platišča, ki s pomočjo samo-izravnalne centralnega pokrova skrbijo za vedno pravilno usmerjen napis Bentley, pa recimo v srebro odeta stranska ogledala in elektronsko krmiljen logotip na nosu vozila.

Tudi notranjost je bila znatno prevetrena, vključno z Mullinerjevimi podnimi ploščami in preprogami, vezenimi sedeži, “3D” usnjem na vratih in električno zložljivimi mizami za piknike za potnike na zadnji klopi. Notranjost bo na voljo v osmih po meri oblikovanih barvnih kombinacijah. Bentley trdi, da je za razvoj vzorca “diamant v diamantih”, ki je bilo ukrojen v oblazinjenju, potreboval 18 mesecev, pri čemer je vsak diamant vključeval 712 posameznih šivov. Zgodba se nadaljuje z osrednjo Mullinerjevo uro iz brušenega srebra, ki lično dopolnjuje Bentleyjev vrtljiv osrednji zaslon, ki je ravno tako prirejen po okusu specialistov oblikovanja v mestu Crewe, kjer Bentley domuje.

Cena? Uradno sicer ni potrjena, zanesljivi viri pa so navedli vsaj 260 tisočakov za V8 izvedenko in še dobrih deset več za admiralskega W12.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button