AvtomobilizemNovice

BMW Z4 sedaj ekskluzivno z ročnim menjalnikom

Izdaja Pure Impulse edition izpolnjuje želje voznih navdušencev.

BMW je izdelal ultimativnega Z4 po meri voznih navdušencev, ki združuje najmočnejši šestvaljni motor z odličnim ročnim menjalnikom. Omejena izdaja Z4 M40i Pure Impulse edition poudarja užitek v vožnji z odprto streho s prilagojenim športnim podvozjem in ekskluzivnimi oblikovalskimi elementi.

BMW Z4 M40i se je s svojimi mišičastimi proporci roadsterja in specifičnim dizajnom M uveljavil kot simbol vozniške pristnosti. Vključitev ročnega menjalnika še poveča privlačnost, saj voznikom omogoča večjo vključenost in nadzor nad 250 kW (340 KM) in 500 Nm navora, ki jih ustvarja prisilno polnjen 3-litrski vrstni šestvaljni motor. Do stotice se puristični Z4 požene v 4,6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 250 km/h.

Namen izdaje Pure Impulse je še povečati priljubljenost Z4 M40i s ponudbo edinstvene vozniške izkušnje, kar so dosegli tudi z namestitivijo različnih dimenzij platišč na oseh (19 palcev spredaj in 20 palcev zadaj). Dinamiko med drugim krepijo še diferencial z delno zaporo, M športi zavorni sistem, adaptivno vzmetenje in variabilno krmiljenje. Skoraj polovica vseh kupcev v Nemčiji se odloči za najzmogljivejšo izvedenko. Dodatek ročnega menjalnika dopolnjuje obstoječo linijo s samodejnim menjalnikom in učinkovitimi štirivaljnimi motorji.

Poleg omejene serije Pure Impulse edition, nove karoserijske barve osvežujejo tudi ostale različice modela Z4. Zgodovina avtomobila, ki korenini v BMW-jevi strasti do športnega užitka v vožnji, se odraža v njegovi sodobni zasnovi in lastnostih, kot so idealna razporeditev mase 50:50 ter nizko težišče. Z4 M40i Pure Impulse edition zagotavlja mešanico užitka v vožnji in ekskluzivnosti ter potrjuje BMW-jevo zavezo, da navdušencem zagotovi neprekosljivo vozniško izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button