AvtomobilizemNovice

BMW X7 2022: Nastopaška osvežitev največjega Bavarca

Prenovljeni BMW X7 je pridobil novo različico M60i, blago-hibridno tehnologijo in nov obraz.

Največji član bavarske družine SUV-jev je doživel medživljenjsko prenovo, ki prinaša popolnoma novo oblikovanje sprednjega dela z deljenima žarometoma, s čimer bodo zaznamovali status zastavonoš v ponudbi. Nov oblikovalski preobrat bomo v zelo kratkem videli tudi na novi generaciji limuzine serije 7. Poleg oblikovne osvežitve so X7 namenili konkurenčnejšo tehnologijo, novo informacijski sistem in učinkovitejše motorje.

Če se nekoliko podrobneje dotaknemo nove deljene osvetlitve spredaj, lahko opazimo, da zgornja tanjša elementa skrbita za dnevno osvetlitev in smernike, medtem ko se pod njima nahajata nekoliko večja LED matrična žarometa. Kot standardno bodo vsi modeli opremljeni z adaptivnimi žarometi, s tehnologijo prilagajanja snopa svetlobe v zavojih. Novi osvetlitvi se pridružuje preoblikovan odbijač z novima ledvičkama, po želji opremljenima z osvetlitvijo pokončnih elementov »Iconic Glow«.

Na voljo bo povsem nov M Sport paket vizualnih izboljšav, vključno s 23-palčnimi platišči, ki so največja v zgodovini BMW-ja, medtem ko so standardna 21-palčna in 22-palčna za športno različico M60i. Čeprav sprva ni opazno, so rahlo preoblikovali tudi zadnjo osvetlitev in kromiran element, ki povezuje oba brega svetil.

Velika sprememba se je odvila v notranjosti, kjer nas pozdravi moderen ukrivljen zaslon z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in 14,9-palčnim osrednjim informacijskim zaslonom. Žene ju najnovejša programska oprema iDrive 8, ki podpira hitrejše posodabljanje, brezžično povezovanje s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, na seznam standardne opreme je X7 pridobil tudi brezžično polnilnico mobilnih naprav.

Kot poprej ostaja X7 ponujen s sedemsedežno razporeditvijo ali z dvema kapitanskima udobnima sedežema v drugi vrsti. Bogatejša serijska oprema po novem vključuje štiripodročno klimatsko napravo, ambientalno osvetlitev, panoramsko streho, ogrevane sedeže in Harman Kardon ozvočenje. Prav tako je notranjost standardno odeta v Merino usnje v črni, beli ali Tartufo rjavi barvi, M Sport modeli pa se pohvalijo z dodatnimi športnimi dotiki, kot so M Sport pragovi, športen volan, spremenjene grafike sistema in sveža izbira oblazinjenja.

Prenovljena motorna pleta prinaša izbiro treh pogonskih sklopov, vsi so opremljeni s štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Kljub novostim, X7 še vedno ostaja brez priključno-hibridne tehnologije, vse različice pa so podprte z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom. Starega zastavonošo M50i xDrive je nadomestil M60i xDrive, ki sicer ohranja 4,4-litrski V8 s 530 KM in 750 Nm navora. Nespremenjena sta tudi 4,7 sekundni pospešek do stotice in najvišja hitrost 250 km/h.

Nižje po seznamu bomo našli šestvaljnega bencinarja xDrive40i, sedaj s 380 KM in 540 Nm navora, kar zadošča za doseg stotice v 5,8 sekundah, poraba pa je prijetnejših 7,6 litrov. Zavoljo blago-hibridnega sistema, lahko vsi X7 pri nizki hitrosti vozijo le električno. Dizelsko plat zastopa xDrive40d, s skupno močjo 352 KM in 720 Nm navora. Najvarčnejši član premore ekonomično porabo 6,3 litrov, do stotice potrebuje 6,1 sekund, najvišja hitrost pa znaša 243 km/h.

Osveženi nastopaški X7, z bogatejšo opremo, bo tako kot pred prenovo nastajal v Spartanburgu v ameriški zvezni državi Južna Karolina. Pričakujemo lahko rahel dvig cen, prve primerke pa bi lahko na cestah videvali že letos avgusta.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button