AvtomobilizemNovice

BMW X5 tudi z dolgo medosno razdaljo

Različica L, a le za Kitajce!

Da je Kitajska praktično najbolj pomemben avtomobilski trg premijskih nemških znamk, je jasno že dlje časa. Zato nedavna poteza bavarske znamke, da bodo na tamkajšnjem trgu nudili model X5 s podaljšano medosno razdaljo, niti ne preseneča.

Pri BMW-ju to potezo zagovarjajo s precej različnimi zahtevami evropskih in kitajskih kupcev. »Podaljšani X5« bo namreč na voljo zgolj v izvedenkah X5 xDrive30Li in X5 xDrive40Li, v obeh primerih pa je medosje daljše za 130 milimetrov. To se odraža v daljših stranskih vratih druge sedežne vrste za lažje vstopanje in izstopanje, še več prostora na taistih sedežih ter večje panoramsko strešno okno.

Glede tehnikalij so bili Nemci redkobesedni, vendar smo prepričani, da se ne razlikujejo od tistih v klasičnem X5. Torej, X5 xDrive30Li poganja dvolitrski prisilno polnjeni bencinski agregat z 262 KM in 400 Nm navora, medtem ko je X5 xDrive40Li gnan s trilitrskim šestvaljnikom, ki zmore 330 KM ter 451 Nm navora. Neskromna SUV-ja torej, ki ju bodo tudi izdelovali zgolj in le na Kitajskem.

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button