AvtomobilizemNovice

BMW X3 M in X4 M po prenovi še hitrejša

Družinski izleti bodo sedaj še bolj bliskoviti.

Sveže novičke iz Bavarske se nadaljujejo s prihodom prenovljenih modelov X3 M Competition in X4 M Competition, ki se napovedujeta za premiero v avgustu. Naslovnice dominirajo številke 510 KM, 650 Nm navora in pospeški do stotice v 3,8 sekundah – 0,3 sekunde hitreje kot pred prenovo. Moč še vedno dovaja enak 3-litrski vrtni šestvaljnik, najbolj natančni boste prepoznali poskok navora za neskromnih 50 Nm. Maksimalna hitrost ostaja pri standardnih modelih elektronsko omejena na 250 km/h, z opcijskim M Driver’s paketom se odklene dodatnih 35 km/h.

Kot pričakovano osvežitvi niso ušle oblikovne spremembe, s poudarkom na večjih združenih ledvičkah, a brez skrbi, te niso tako glomazne kot pri novih M3 in M4. Poleg nekoliko bolj odrezavega sprednjega odbijača z režami v obliki bumeranga med novosti spadajo še standardni LED žarometi, med dodatno opremo ostaja laserska tehnologija. Sprehod do zadka nam razkrije preoblikovan odbijač dopolnjen z večjimi izpušnimi cevmi in osvetlitev v LED tehniki, vsaj pri X3 M je opazen nov svetlobni zapis.

Manj novitet je na prvi pogled v notranjosti, kjer so sicer namestili nove športne sedeže, rahle so spremembe oblazinjenja, na vrhu armaturne plošče se nahaja večji 12,3-palčni informacijski zaslon z najnovejšim navigacijskim sistemom in podporo storitev Apple CarPlay ter Android Auto.

Glede na vse zgoraj našteto, divja športna terenca ne bosta ravno poceni. Čeprav uradnega cenika še ni, je bilo potrebno pred prenovo za X3 M Competition odšteti 100.350 evrov, za kupejevskega X4 M Competition pa 101.700 evrov – k tem številkam bo potrebno sedaj prišteti še kakšen tisočak.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button