AvtomobilizemNovice

BMW serije 7 Protection: sodobno varovanje aristokracije

Serija 7 bo tudi v novi generaciji skrbela za zaščito pomembnih oseb.

BMW predstavlja novo generacijo zaščitnih vozil v segmentu luksuznih limuzin, in sicer dva modela na osnovi nove serije 7, ki združujeta visoko zaščito potnikov z vrhunskim udobjem, naprednimi funkcijami in značilno dinamično naravo znamke. BMW i7 Protection, prva električna zaščitna limuzina na svetu in BMW serije 7 Protection s klasičnim motorjem združujeta koncept zaščite z izjemno kakovostjo vožnje.

Oba modela imata revolucionarno zaščitno jedro, edinstveno inovacijo, sestavljeno iz samonosne strukture karoserije iz oklepnega jekla v kombinaciji z dodatnim oklepom pod karoserijo in streho ter neprebojnim steklom. Oklepni limuzini bodo izdelovali v tovarni skupne BMW v Dingolfingu. V skladu s priznanimi standardi sta razvrščeni v razred zaščite VR9, kar potnike ščiti pred nevarnostjo strelnega orožja in eksploziva.

BMW i7 Protection kot prvi popolnoma električni model v tej kategoriji, predstavlja harmonično kombinacijo varnosti, trajnostne vožnje in razkošja. Ponaša se z električnim sklopom M70 xDrive z dvema elektromotorjema s skupno močjo 400 kW (544 KM) in 745 Nm. Tolikšna zmogljivost kljub masi omogoča pospešek do stotice v 9 sekundah, medtem ko je največja hitrost omejena na 160 km/h. BMW serije 7 Protection z motorjem z notranjim izgorevanjem zastopa močan prisilno polnjen 4,4-litrski V8, ki proizvede 390 kW (530 KM) in 750 Nm navora. Pospešek do stotice se odvije v 6,6 sekundah, medtem ko najvišja hitrost znaša 210 km/h. Oba modela zagotavljata natančno vodljivost in agilnost zaradi posebne tehnologije podvozja, optimizirane za tovrstna zaščitna vozila z visoko maso.

Rešitve dinamike zajemajo aktivno krmiljenje, 20-palčna platišča iz lahke zlitine z edinstvenimi pnevmatikami PAX run-flat za večjo varnost, napredne sisteme za pomoč vozniku, ki pa se osredotočajo na zagotavljanje informacij in opozoril, ne na aktivno upravljanje vozila. Notranjost oklepnih serij 7 je enostavno prilagodljiva in opremljena s prestižnimi funkcijami, kot so električno pomična senčila, masažni sedeži ter odlični Bowers & Wilkins Diamond avdio sistem. BMW i7 Protection in BMW serije 7 Protection premoreta aktualni operacijski sistem iDrive, kamor so vključili upravljanje varnostnih funkcij, specifičnih za posamezni model. BMW ponuja različne možnosti prilagajanja zunanjosti in notranjosti, kupci pa lahko izbirajo med mnogimi nadgradnjami, s katerimi lahko vozila prilagodijo svojim posebnim zahtevam.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button