AvtomobilizemNovice

BMW pripravlja vožnje v svetu mešane resničnosti

Vožnja avtomobilov M z očali za navidezno resničnost kot igra za velike.

Vaše oči vas ne zavajajo, tako kot morda zavajajo voznika novega BMW M2, medtem ko nosi očala za navidezno resničnost. BMW-jeva najnovejša zamisel imenovana ///M Mixed Reality, kar ne glede na izgled ni tiskarska napaka, obljublja integrirane igralne elemente, kot je recimo izogibanje oviram. V nasprotju z resničnim svetom, kjer jih preprosto prebijemo, kaj ne?

BMW-jeva Mešana resničnost, razvita v tandemu z družbo Epic Games, ki stoji za orodjem Unreal Engine in igrama Fortnite ter Gears of War, v resnici pomeni vožnjo s pravim BMW-jem po pravem poligonu, medtem ko očala VR na njem rišejo virtualno stezo. Iz videoposnetka je razvidno, da je proga videti, kot da bi nekdo poustvaril legendarni Mario Kart – s kovanci za zbiranje, ki so v tem primeru okrašeni z okroglimi ploščicami BMW.

Ni še znano, ali lahko vozniki z očali za navidezno resničnost še bolj pretentajo svoje oči in se tako znajdejo za volanom klasičnih BMW-jev iz preteklosti ali celo katerega koli BMW-ja, ki je manj neprivlačen kot novi M2. Uporaba navidezne resničnosti v avtomobilizmu ni nič novega, uporabljajo jo tako v razvojnih fazah kot pri proizvodnji. V svetu računalniških igric pa so očala, ki vas popeljejo v drugačen svet, že nekaj povsem običajnega.

Potencial takšnega sistema je praktično neomejen, ni le za ljubitelje računalniških iger, temveč tudi za dirkaške navdušence, ki bodo lahko v hipu obiskali svojo najljubšo stezo, bodisi Nürburgring ali Monza. Možnosti so neskončne, a verjetno nekoliko cenejše kot dejanski obisk takšnih dirkališč s pravim bolidom.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button