AvtomobilizemNovice

BMW predstavlja študijo Touring Coupe

Predstavlja brezčasni simbol svobode na štirih kolesih.

Bavarci so pri snovanju najnovejše študije kopali dovolj daleč po svoji zgodovini in v duhu lastnih dirkalnikov iz 1940-ih predstavili zanimivo kupejevsko zadevščino po imenu Touring Coupe. Ta črpa navdih po legendarnem modelu 328 Touring Coupe s katerim so pokorili konkurenco na znameniti Mille Miglia in sicer v skoraj stoletje oddaljenem letu 1940.

Maska in celoten sprednji del vozila nekako brez dodatnih premislekov pripadajo aktualnemu Z4, medtem ko je zadek nekakšna evolucija ne ravno najbolj priljubljenega primerka Z3 M Coupe, ki velja za grdega račka celotne Z3 serije. Ne glede na to, so nekateri prepričani, da je konceptni zaprti dvosed utelešenje svobode na štirih kolesih.

Vozilo je polno podrobnosti, ki jih bodo ljubitelji bavarskih vozil zagotovo prepoznali na vsakem koraku obhoda, medtem ko je še najmanj sprememb doživel pogon. Tega tvori dobro znani trilitrski šestvaljnik z oznako B58, čigar zmogljivostnih podatkov nismo prejeli. Lahko pa za konec dodamo, da je študija odeta v Sparkling Lario siv barvni odtenek z drobci modrega stekla, medtem ko je ambient prežet z dvobravnim usnjem butičnega italijanskega usnjarja Poltrona Frau. Študija se je v celoti razgrnila na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ki se je minuli vikend odvil ob ledeniškem jezeru Como.

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button