AvtomobilizemNovice

BMW počasi razkriva novo serijo 7

Pred uradno letošnjo premiero nove serije 7, nas BMW draži z novo fotografijo.

Tako kot smo že počasi navajeni, nas BMW ponovno draži s fotografijo prihajajoče nove generacije serije 7, ki bo sicer uradno razkrita v roku nekaj tednov. Prvič do sedaj bo luksuzna bavarska zastavonoša predstavljena v dveh okusih – s klasičnimi motorji in kot popolnoma električna različica z oznako i7. Le-ta bo postala najmočnejša oblika serije 7 v ponudbi.

Pričakovanje grotesknega sprednjega konca z velikima ledvičkama je bilo pravilno, saj lahko že na dražilni fotografiji opazimo nadaljevanje novih oblikovnih smernic. Navdih so brez dvoma našli pri divjem konceptu XM in najnovejšem SUV-ju iX. Nova sedmica bo prav tako deležna osvetlitve para ledvičk, v sodelovanju s tankima žarometoma iz kristala.

Poglejmo še na področje tehnike, kjer bo nova serija 7 postregla z veliko dobrinami. BMW pri električni različici i7 obljublja domet v območju 600 kilometrov, za kar bo poskrbela zajetna 105,2 kWh baterija. Podoben sklop s štirikolesnim pogonom in 523 KM moči, najdemo pri iX z oznako xDrive 50. Po besedah BMW-jevega predstavnika Franka Webra, bo nova serija 7 združevala najboljšo vozno, z ultimativno digitalno izkušnjo.

V notranjosti nove admiralske limuzine bomo našli zadnjo generacijo sistema iDrive, zadnje potnike pa bo navduševal 31-palčni »teatralni« zaslon z 8K resolucijo, ki se pospravi v strop vozila. Veliko več podrobnosti bomo izvedeli ob premieri 20. aprila.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button