AvtomobilizemNovice

BMW M3 Touring je pred vrati

BMW naj razvaja z delčkom prihajajočega prvega serijskega karavanskega M3.

Skoraj ni več avtomobilskega navdušenca, ki nebi bil seznanjen s prihodom prvega serijskega M3 Touring v zgodovini. Prvo uradno potrditev projekta smo prejeli že avgusta 2020, leto kasneje so nas dražili s prvimi fotografijami močno zakamufliranega prototipa. Sedaj, skoraj dve leti po napovedi, se obeta premiera karavanskega M3, da bomo lažje zdržali, pa nam razkrivajo zadnji del avtomobila.

Nastanek takšne praktične Touring oblike divjega M3, že desetletja mori privržence ljubitelje BMW-jev in hitrih karavanov. BMW je s pravim karavanskim M3 poskusil že leta 2000, v obliki tedanje generacije E46. Kasneje so te načrte popolnoma ovrgli in čakanje na prvega serijskega M3 Touring se je nadaljevalo.

Letos je končno napočil čas za razkritje M3 z velikim prtljažnikom, najprej pa si bomo oči napasli na zadnjem delu. Kot kaže je Touring izvedba zares postavno široka, ohranja klasične štiri izpušne cevi, med novostmi je 3D tiskano strešno krilce. Seveda se pod motornim pokrovom skriva standarden 3-litrski turbinsko podprt šestvaljnik s 510 KM, kakršnega že uporablja limuzinski M3 G80.

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate kratek dražilni posnetek, v katerem nas vodja konstrukcije Hans Rahn, popelje skozi čas s prototipom generacije E46, preden vlogo prevzame razvojni vodja oddelka M, Dirk Hacker.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button