AvtomobilizemNovice

BMW M3 CS: Višje pri seriji 3 ne gre!

VIDEO: Tekmovalna različica štirivratne limuzine s cestnim bontonom.

Bavarci so nam kmalu po vstopu v 2023 in slovesu vseh treh dobrih decembrskih mož pripravili še eno darilce – štirikolesno in nabrušeno kot zobozdravnikova vrtalna krona. Imenuje se BMW M3 CS, pri katerem se zadnja dvočrkovna kratica nanaša na okrajšavo Competition Sport in predstavlja največ kar ima serija 3 za ponuditi svojim privržencem.

 

Osnovo tvori trilitrski twin-turbo šestvaljnik s 550 KM in 650 Nm navora (sličen tistemu v M4 CSL), kar ga do stotice izstreli v 3,4 sekunde in skupaj le 11,1 sekunde do 200 km/h. Končna hitrost je sicer elektronsko omejena na 302 km/h, celotna agilnost vozila pa je posledica »shujševalne kure«, saj je M3 CS od M3 Competition lažji za 20 kilogramov in močnejši za dvakrat toliko »konjev«.

BMW M3 CS je prednostno tekmovalni voz s homologacijo za cestni promet. Vrhunska aerodinamika, izdatna raba karbona in praktično najboljša tehnika in tehnologija iz športnega oddelka M, kot recimo aktivne zračne lopute za usmerjanje zraka nad vozilom, so zaslužni za osupljivo atletsko zmogljivost.

Prvi primerki bodo bavarsko prestolnico zapustili že v marcu, za posameznika iz omejene serije, pa pripravite približno 145 tisočakov.

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button