AvtomobilizemNovice

BMW M2 s preko 550 KM

Ko običajni M2 ni dovolj, imajo pri Manhartu pravi odgovor.

Nova generacija BMW-ja serije 2, zlasti v najmočnejši obliko M2, je v razredu kompaktnih športnih avtomobil pritegnila veliko pozornosti zaradi svojih zmogljivosti in vozne dinamike. Ker so to zaznali tudi pri predelovalcu Manhart, so pripravili sveženj dobrot, za krepitev zmolgjivosti in videza M2.

V dolgem nosu bavarskega norca tiči izvrsten 3-litrski vrstni šestvaljnik z dvema turbinama, ki ustvari 460 KM in 550 Nm navora. Na podlagi tega uspeha so Manhartovi inženirji predstavili novi model MH2 560, izboljšano različico z močjo povečano na 560 KM in 650 Nm navora, kar so dosegli z vgradnjo dodatne krmilne enote MHtronik, odobreno s strani organizacije TÜV, in manjšimi spremembami izpušnega sistema.

MH2 560 ima lastno izdelane športne izpušne cevi s katalizatorji HJS, izpušni sistem iz nerjavnega jekla s funkcijo krmiljenja ventilov in štiri mat črne 100-milimetrske zaključke. Za tiste, ki si želijo več zmogljivosti, so na voljo nadomestne cevi Manhart Race Downpipes in odklop OPF filtra, ki pa nimajo homologacije TÜV in so namenjene le za izvoz. Pri Manhartu glede na uspehe namigujejo na nadaljnje širjenje ponudbe predelav za BMW-ja M2.

Poleg motorne oktepitve se MH2 560 ponaša tudi z estetskimi popravki, saj sedi na svežih platiščih Concave One iz lahke zlitine, pri čemer so na voljo različne velikosti in obdelave. Vzmetenje je lahko optimizirano s hišnimi vijačnimi vzmetmi Variant 4 ali vzmetmi podjetja KW Suspensions. Avtomobil ima tudi vrsto karbonskih komponent karoserije, vključno z nastavki za masko, ledvičnimi rešetkami, vložki za sprednji odbijač, stranskimi pragovi, zadnjim prtljažnim krilcem in difuzorjem. Zunanjo estetiko dopolnjujejo okrasne nalepke in pokrovi ogledal iz zbirke M Performance. V notranjosti kabino popestrijo talne preproge z všitimi napiso Manhart in karbonski poudarki.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button