AvtomobilizemNovice

BMW-jeve tehnološke novosti na sejmu CES

Bavarski avtomobilski proizvajalec je predstavil številne napredne tehnologije vozil.

Skupina BMW je na sejmu elektronike CES predstavlja svoje napredne dosežke na področju digitalnih izkušenj v avtomobilih in inovativne projekte za prihodnost. Cilj integracije različnih tehnologij je izboljšati uporabniško izkušnjo in poenostaviti njihovo uporabo med vožnjo.

Med najbolj zanimivimi novitetami je možnost teleoperacije, ki obiskovalcem omogoča daljinsko vodijenje modela iX po razstavišču. Predstavli so prav tako očala za razširjeno resničnost, ki prikazujejo potencial za izboljšanje navigacije, opozoril o nevarnostih, zabave in še več. BMW predstavlja funkcijo Digital Premium, ki kupcem z operacijskim sistemom BMW OS 9 omogoča dostop do številnih funkcij na zahtevo in aplikacij tretjih oseb. Mednje spadajo razširjena izkušnja z igrami, kot je Beach Buggy Racing 2, ki omogočajo skupinsko igranje v vozilu s pomočjo igralnih krmilnikov.

Poleg tega so izboljšali pametnege osebnega asistenta z generativno sposobnostjo umetne inteligence, ki temelji na Alexinem jezikovnem modelu in zagotavlja hitre in človeku podobne odgovore. Cilj razvojnega projekta je, da glasovni pomočnik postane bolj kompetenten sopotnik v avtomobilu. Velik napredek se je odvil na področju pretakanju video vsebin v vozilu, s pomočjo vključitve storitve DTS AutoStage Video Service podjetja TiVo. Storitev ponuja kanale v živo in vsebine na zahtevo iz različnih kategorij, video aplikacija pa je že na voljo v več državah.

Skupina BMW in Valeo sta med drugim objavita strateško partnerstvo za skupni razvoj naslednje generacije avtomatiziranih parkirnih rešitev četrte stopnje, vključno s samodejnim parkiranjem osebnega vozila(AVP). Sodelovanje vključuje teleoperativno parkiranje, ki uporabnikom omogoča daljinsko vodenje vozila v zahtevnih situacijah. BMW-jeva udeležba na sejmu CES kaže na zavezanost k napredovanju avtomobilske tehnologije in ponuja vpogled v prihodnost povezanih, avtomatiziranih in poglobljenih voznih izkušenj.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button