AvtomobilizemNovice

Bliža se premiera novega Mercedes-AMG GT

AMG-jev superšportnik bo v sončni Kaliforniji odvrgel pregrinjala.

Mercedes-Benz se odpravlja na prestižni avtomobilski dogodek v Pebble Beachu v kaliforniji, kjer bodo potekale pomembne svetovne premiere, razstave ikoničnih modelov in vizionarskih konceptov. Obiskovalce bodo na razstavišču popeljali skozi bogato 137-letno zgodovino znamke, vse od nostalgičnih časov do izdelkov sodobnega časa.

Vrhunec dogodka bo predstavljala velika premiera novega Mercedes-AMG GT, ki po predhodnikih, kot so SL, SLS in GT 4-Door Coupe, peto vozilo v celoti zasnovano v športnem oddelku iz Affalterbacha. V primerjavi s prejšnjo generacijo se ponaša s spremenjenimi dimenzijami koncepta, z večjim poudarkom na športni in dinamični plati, kajti predstavljal bo vrhunec zmogljivosti izdelkov AMG.

Poleg odmevne premiere bo pozornost obiskovalce pritegnil tudi oddelek Mercedes-Maybcah, kjer bo glavna zvezda klasični DS 7 Cabriolet iz leta 1932, katerega prestižna nota se odraža v novem električnem SUV-ju EQS. Na razstavišču bo predstavljena tudi kultna linija terencev razreda G, plat inovativnih konceptov prihodnosti pa bosta zastopala Vision One-Eleven in Project Mondo G.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button