AvtomobilizemNovice

Bi si lastili zanimivo modificirano Hondo NSX

Z obliko iz franšize Hitri & drzni ter s Ferrari zadnjimi lučmi je vsekakor svojevrsten primerek.

Honda NSX je nesporno udeleženka sanj marsikaterega ljubitelja japonskih športnih vozil. Svojo pot je začela v precej oddaljenem letu 1990 in s prvo generacijo zaključila v 2005, nato je leta 2016 zgodbo nadaljevala druga generacija, ki se z letošnjim letom poslavlja.

Pri Hondi so jo ustvarili z namenom približati športni avtomobil širši publiki in ga hkrati narediti bistveno bolj zanesljivega v primerjavi z italijanskimi V8 rivali. Tako je nastal športni dvosed s sredinsko nameščenim trilitrskim VTEC V6 atmosferskim agregatom (kasneje tudi s 3,2-litrskim) z 274 KM (294 KM). Sila privlačna reč, ki je med ljubitelji dosega skoraj nerealne vrednosti. Kakorkoli, tokrat je na voljo recimo temu dostopnejša različica iz leta 1991, ki je bila hkrati deležna zanimive preobrazbe. Zanimive zato, ker so njeno podobo preoblikovali pri podjetju VeilSide in jo modernizirali v slogu Hanove mazde RX-7 iz filma Hitri in drzni Tokio Drift, nekakšno piko na i tej videzni spremembi pa postavijo zadnje luči, ki si jih je lastnik »izposodil« od Ferrarija 360.
Tovrstna podoba Honde NSX močno razdvaja spletne forume in moramo priznati, da tudi v našem uredništvu ni složnega mnenja. Kakorkoli, pozitiven podatek je to, da so pri preobrazbi ohranili trilitrski atmosferski motor, ki pričara romantično VTEC simfonijo ne tako oddaljene avtomobilske preteklosti. V kolikor se vam tako okrancljana Honda NSX dopade se lahko pričnete pogajati o ceni, ki zaenkrat stoji pri 59 evrskih tisočakih in ne pozabite kupiti letalske karte za Švedsko, kjer jo tržijo (povezava TUKAJ).

Blaž Likovič
foto: CC Stockholm

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button