AvtomobilizemNovice

Bentleyjev W12 bo nasledil hibridni V8

Mogočni dvanajstvaljnik se poslavlja, prihaja zmogljiv priključni hibrid.

Tudi Bentley se počasi uklanja gibanju sodobnega časa, saj bodo kmalu kultni W12 motor nadomestili s hibridnim V8 sklopom. Namestnik mogočnega dvanajstvaljnika pod imenom Ultra Performance Hybrid obljublja večjo moč, dinamičnost in najboljšo odzivnost od vseh Bentleyjevih sklopov v zgodovini, s čimer bodo postavili nove standarde med visokozmogljivimi luksuznimi vozili.

V skladu z Bentleyjevo tradicijo izboljševanja zmogljivosti s tehnologijo Ultra Performance Hybrid, združujejo elektrifikacijo z visokozmogljivimi motorji z notranjim izgorevanjem. Novi hibridni sistem nadgrajuje obstoječe Bentleyjeve hibridne pogonske sklope in ponuja več kot 750 KM ter doseg 80 kilometrov v električnem načinu, kar prekaša številke starega W12.

Ker se Bentleyjev sloviti 6-litrski motor W12 z dvema turbinama bliža upokojitvi, potem ko je v dveh desetletjih poganjal 105 tisoč vozil, bo Ultra Performance Hybrid zasedel njegovo mesto kot vodilni pogonski sklop namenjen novi generaciji Bentleyjev, Kljub večji moči in navoru od motorja W12 se novi hibridni sistem ponaša z vrednostjo emisij ogljikovega dioksida pod 50 g/km.

Značaj novega pogonskega sklopa ponazarja zvočni posnetek motorja, ki prikazuje mešanico prečnih nizkih tonov in prostega ropotanja ter omogoča vpogled v njegov zvočni profil, ki sega od močnih tonov motorja do popolne tišine v električnem načinu. Novi elektrificirani pogonski sklop bo poganjal Bentleyjevo pot elektrifikacije Beyond 100, ki je osredotočena na trajnost in inovativnost. V prihodnjih tednih bodo predstavljene nadaljnje podrobnosti o hibridnem pogonu, ki potrjuejo znamkimo predanost hibridni tehnologiji in vizijo, da bo vsak avtomobil v ponudbi na voljo s hibridnim sklopom. Do prihoda novega motorja lahko kupci še vedno uživajo v preostalih primerkih vozil z W12 motorjem in klasičnimi V8 stroji.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button