AvtomobilizemNovice

Bentley v Indijo s petimi Opulence ekskluzivnimi modeli

Najštevilčnejša država ima zagotovo dovolj velik bazen kupcev za najbolj prestižne britanske štirikolesnike.

Bentley Motors India, kot veleva uradna titula izpostave britanske petične znamke v najštevilčnejši državi na našem planetu, je izdal pet posebnih Mulliner štirikolesnikov, ki se bohotijo v skarabej zeleni karoserijski barvi in imajo notranjost prežeto z oranžnim in zelenim usnjem. Vsi so del ekskluzivne serije Opulence Edition.

Med peterico se uvrščajo modeli Continental GT Speed, Flying Spur Speed in tri Bentayge EWB Azure. Vsi imajo karoserijo obarvano po navdihu ekso-skeleta hrošča iz družine skarabejev. Barva pravzaprav ni novost, saj so jo Angležu uporabili že pri omejeni seriji Bacalar. Vsaka od treh Bentayg je izvedena kot štirisedežnik z nameščenim Mulliner hladilno vitrino buteljk in steklenic, ki se nahaja na konzoli med zadnjima sedežema. Kot omenjeno, je ambient prevlečen z usnjem v mandarinski oranžni in kumbrijsko zeleni barvi ter kontrastnimi šivi, vse skupaj pa dopolnijo azurno vezeni vzglavniki.

Podobni filozofiji sledita Continental GT Speed Opulence Edition, ki se pelje na 22-palčnih obuvalih s temno obarvanim zaključnim slojem, ter limuzinski Flying Spur Opulence Edition s samo-izravnalnimi centralnimi pokrovi platišč ter osvetljenim napisom Flying B na vrhu maske.

Izbira barvnih kombinacij seveda ni naključna, saj so vsi uporabljeni odtenki nekakšen poklon Indijskim državniškim barvam. Kot simbole sreče in blaginje pa so pri Mullinerju dodali še motiv divjih konj in gora, ki se v prav vsakem vozilu nahaja na sovoznikov strani armaturne plošče.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button