AvtomobilizemNovice

Bentley tokrat v razvedrilo zadnje klopi

Nova in najsodobnejša multimedijska izkušnja v Flying Spuru in Bentaygi.

Potniki na zadnji klopi limuzinskega Flying Spura in športno-terenske Bentayge bodo po novem deležni multimedijskega tretmaja na še všijem nivoju. Pri Bentleyu so namreč predstavili nov »Rear Entertainment« sistem, ki prinaša dve 10,1-palčni tablici, ki sta integrirani v zadnji del voznikovega oziroma sovoznikovega sedeža, skrbita pa za delo ali sprostitev potnikov zadnje sedežne klopi.

Multimedijska vsebina se bo prikazovala v resoluciji 1920 x 1080 pikslov, obe tablici pa bosta zvok predvajali preko vgrajenega naglavnega seta slušalk ali preko potnikovega osebnega seta. Opcijsko se bo lahko naprava povezala z multimedijskim sistemom vozila in celotna vsebina se bo razglašala po 2.200-vatnem zvočnem sistemu. Oba mini računalnika sta povezljiva tako navzven kot z uporabnikovimi preostalimi pametnimi napravami, zato bo često v funkciji preslikava aplikacij iz pametnega mobilnika. Da bo tudi programska oprema vedno v najboljši kondiciji bo skrbela stalna samodejna nadgradnja preko sistema »Over-The-Air«.

Angleži se dobro zavedajo, da so lahko kupci njihovih vozil tudi potniki na zadnji klopi, kjer poslujejo na poti ali pa se med vožnjo zgolj sproščajo. In vsemu temu je namenjena zgoraj opisana tehnologija, ki je v obeh navedenih modelih že na voljo za doplačilo.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button