AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Bentley Motors prvi z okoljevarstvenim statusom »zero plastic«

Britanci so sila ponosni na svoj certifikat.

Da vodilni pri Bentleyju veliko napora vlagajo v okoljevarstveno proizvodnjo dobro vemo, saj so močno pritisnili na svoje dobavitelje ali celo iskali nove, da bi njihova vozila bila med nastajanjem kar najbolj naravi prijazna. Očitno jim gre dobro od rok, saj so prejeli nagrado Net Zero Plastic to Nature, ki jo podeljuje organizacija South Pole.

Britanska petična znamka je sploh prva, ki je dotični certifikat prejela, za kar je zaslužna lastna iniciativa pod imenom Beyond100. okoljevarstvena strategija namreč predvideva, da bo Bentley do leta 2030 dosegel nevtralni ogljični status in tako pristal med vodilnimi na tem področju v lastnem segmentu.

Kaj pravzaprav tovrstno priznanje pomeni? Ogromno recikliranja in nizki izpusti, če povsem strnemo. Pri organizaciji South Pole namreč močno spodbujajo k ponovni uporabi oziroma predelavi plastike ter posledični redukciji izpustov ogljikovega dioksida. Pri tem se opirajo na prav vsem vidike proizvodnje, tudi na pakiranje in uporabo stiropora oziroma zaščitnih sredstev med transportom.

Bentley je tu naredil precejšen korak naprej in letno »privarčeval« za kar 165,4 tone ogljikovega dioksida ter 12 ton plastike, ki je ne bo potrebno proizvesti, temveč ponovno uporabiti. Več o projektu in svežem certifikatu v spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button