AvtomobilizemNovice

Bentley Flying Spur s hibridnim osemvaljnikom

Prihaja močnejši priključni hibrid sposojen pri Porsche Panameri.

Bentleya Flying Spur, prestižno admiralsko raketo, bo kmalu poganjal nov priključno-hibridni pogonski V8 motor, podobna enota kot jo že poznamo iz trenutne generacije Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, ki zmore kar 700 konjskih moči.

Bentley je že lansko leto razkril priključno-hibridnega Flying Spur, vendar v šibkejši kombinaciji z V6 bencinskim motorjem, ki predstavlja odskočno desko elektrifikacije vseh modelov do leta 2024, preden v celoti preklopijo le na električno energijo. Glede na to, da je Flying Spur prejel sistem iz Panamere 4 E-Hybrid, z 2,9-litrskim twin-trubo V6 in ne hibridnega sklopa iz Bentayge s 3-litrsko enoto in enojno turbino, gre pri višji stopnički zmogljivosti prav tako pričakovati uporabo Porschejevega najbolj udarnega motorja.

V prihodnje se zaradi pripadnosti koncernu Volkswagen obetajo še številni drugi elektrificirani pogonski sklopi. Na natančne podrobnosti najmočnejše različice Flying Spur bo potrebno še nekoliko počakati, vendar lahko pričakujemo rahlo spremenjene fine nastavitve v primerjavi s Porschejevo osnovo. Namreč V6 hibrid kljub enakem 100-kilovatnem elektromotorju kot Panamera, pod pokrovom britanske limuzine proizvede 544 KM, kar ga po zmogljivosti uvršča med cenejšim E-Hybrid in hitrejšim 4S.

Tako ostaja neznano, kakšno konfiguracijo moči bodo pri Bentleyu ubrali v primeru V8 stroja, vsekakor pa lahko predvidevamo številko v območju 700 KM. To bi pomenilo pospešek do stotice z lahkoto v manj kot štirih sekundah in najvišjo hitrost nekje 320 km/h. V primeru dvovratnega kupeja Continental, hibridna različica še ni bila uradno razkrita, a zaradi sorodnosti s Flying Spurom se obeta slična zgodba.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button