AvtomobilizemNovice

Bentley Bentayga S: Najbolj športna, vendar brez dvanajstvalnika

Bentayga za kupce, željne dinamike.

Bentley bo s koncem desetletja postal popolnoma električno podjetje, a vsaj za zdaj še pripravljajo tisto, v čemer so tradicionalno najboljši: izdelava mogočnih bencinsko gnanih luksuznih avtomobilov, najnovejša je ravno Bentayga S.

Gre za čisto svežo oznako v paleti Bentleyjevega SUV-ja, ki vse bolj odseva Continentalovo. Ni sicer najhitrejša ali najmočnejša Bentayga, ta čast pripada modelu Speed z W12 motorjem, vendar bi lahko bila najbolj športna. Razlog tiči v lažjem 4-litrskem twin-turbo V8 motorju s 550 KM in 7708 Nm navora, kar je dovolj za pospešek do stotice v 4,4 sekundah ter doseg maksimalne hitrosti 290 km/h.

Pod motornim pokrovom bistvenih sprememb torej ni, jih pa oznaka S prinaša v obliki novega izpušnega sistema in obveznega izboljšanega vzmetenja Bentley Dynamic Ride, predstavljenega v modelu Continental GT. Z njegovo pomočjo in manj posredujočim ESP sistemom, bo velik SUV ponujal več užitka v zavojih, kolikor ga seveda glede na zajetno maso lahko.

Ostale udeležence v prometu bodo na dodatno mišičevje Bentayge S opozarjali črni zunanji dodatki, sveže oblikovana 22-palčna platišča, zadnje krilce in številne oznake S. V notranjosti bodo potnike razvajali kakovostni materiali, predvsem usnje in alkantara, koliko površin bo prevlečenih pa določa izbira štiri, pet ali sedemsedežne konfiguracije.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button