AvtomobilizemNovice

Bentley Batur: Velika novost prestižnega dogodka v Montereyju

Bentleyjeva ročnodelska divizija Mulliner se bo predstavila z novo umetnino.

Znamenita britanska znamka prestižnih avtomobilov je objavila dražilni posnetek, na katerem svoje prve obrise kaže nova kreacija Batur. Uradno premiero bo čisto novi grand tourer doživel 21. avgusta, na letošnjem avtomobilskem dogodku Montery Car Week. Z najnovejšim projektom oddelka Mulliner nadaljujejo zapuščino Bacalarja.

Po besedah ustvarjalcev bo Batur predstavil nove oblikovne smernice, kar je sicer iz videoposnetka težko razbrati. Razkriva značilen Bentleyjev srebrn krilat logotip na vrhu sprednje kromirane maske, nekoliko bolj poglobljene kot običajno in izdatno okrašene s fluorescentno oranžnimi podrobnostmi. Podobno barvno shemo lahko asociiramo s prejšnjim posebnim modelom Bacalar. Podobnosti se tu ne končajo, saj se izvor imena Bacalar skriva v mehiški laguni, Batur pa je poimenovan po jezeru na Baliju.

Kaj bo poganjalo skrivnostnega ekskluzivnega Bentleyja še ni povsem znano, a njihov kraljevi pogonski sklop ostaja 6-litrski W12 podprt z dvema turbinama, ki brez težav ustvari preko 600 konjskih moči. Poglavitno bistvo omejene izdaje Baturja bo izdelava povsem po željah kupcev, ustrežejo namreč še tako kompleksnim zahtevam, tako verjetno niti dva ročno izdelana primerka ne bosta enaka. To za seboj pričakovano potegne zajetno ceno, ki bi lahko presegla 1,8 milijona dolarjev, kolikor so zahtevali za razprodanega Bacalarja.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button