AvtomobilizemNovice

Bentayga S Black Edition prinaša obilo razkošja in kanček športnosti

VIDEO: Dinamična Bentayga S z veliko žlico črnine!

Bentley je izdal prve fotografije in napovednik Bentayge S Black Edition, športnega terenca, ki po besedah Britancev združuje prefinjenost, moč in veselje do vožnje. Sami so prepričani, da gre za najbolj privlačen SUV v njihovem salonu, saj Blac Edition s seboj pripelje kopico podrobnosti in poudarkov v črnini.

Bentayga S Black Edition je pravzaprav prelomila kar 105 let dolgo Bentleyjevo tradicijo zaradi črno obarvanih krilc in napisov. Black Edition nadalje prihaja v sedmih odtenkih karoserijskih poudarkov, vključujoč Mandarin ornažno, Signal rumeno in Hyper zeleno. Vseh sedem barv je del stilske specifikacije oziroma paketa Styling Specification z namenom »razbitja« črne karoserijske barve in se manifestirajo na zavornih čeljustih, obrobah odbijačev in pragov ter nenazadnje tudi kot obroba zadnjega spojlerja.

Pod motornim pokrovom sprememb ni, saj osnova izhaja iz dinamično zasnovane Bentayge S s štirilitrskim twin-turbo V8 agregatom s 550 KM in 770 Nm navora, ki klenega športnega terenca z mesta do stotice požene v 4,4 sekunde.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button