AvtomobilizemNovice

Bentayga EWB Mulliner je novi zastavonoša znamke

VIDEO: Petični SUV je postal prvi med svojimi.

Britanska krilata znamka ima novega, paradnega konja namreč. To je postal SUV po imenu Bentayga in sicer v različici z dolgo medosno razdaljo (EWB) in po lepotičenju v hišnem salonu Mulliner, kjer servisirajo najbolj zahtevne kupce. Po mnenju Britancev, ima Bentayga EWB Mulliner največ prostora v svojih nedrjih kot primerljivi prestižni športni terenci, poleg tega pa je polna skoraj domišljavih dobrot.

To, da je Bentayga postala Bentleyjev zastavonoša niti ne preseneča, saj je najbolje prodajan model v hiši. Navzven jo boste prepoznali po posebnih 22-palčnih platiščih, ki imajo serijsko dodane posebne okrasne pokrove, ki se vedno centrirani oziroma znak prikazujejo v popolnoma enakem položaju. Posebnih barv ni oziroma jih je zares ogromno. Na voljo je menda kar 4.000 tri-barvnih kombinacij, zato se bo zagotovo našla tudi kaka za vas.

Bentayga EWB Mulliner ima pod motornim pokrovom nameščen že znani štirilitrski twin-turbo V8 agregat, ki zmore 550 KM in 770 Nm navora, vendar to ni glavni adut športnega terenca, ki prihaja v štiri ali 4+1 izvedbi s posebnimi »letalskimi« sedeži v serijski opremi. Dotični sedeži so namreč najbolj sofisticirani avtomobilski sedeži, na katere lahko posadite vašo zadnjico. Nastavljivi v 22 smeri, ogrevani, hlajeni, masažni in opremljeni s kar 12 električnimi motorji, ki vse to omogočajo. Skratka, presežki na vsakem centimetru oblazinjenja. Kaj je torej še na voljo v Bentaygi EWB Mulliner, saj si lahko letalske sedeže omislite tudi v izvedbi brez dodatka Mulliner?

Morda je to posebno izbrano Harmony Diamond Quilt usnje, ki obdaja sedeže in vratne plošče, posebne lesne Grand Black obloge, tridimenzionalni diamantno brušen zaključek na sredinski konzoli ali zgolj v sedeže izvezen napis Mulliner? Ne, ni zgolj to, tudi trajnostni materiali so v igri. Recimo 100-odstotno recikliran najlon in posebno usnje, ki je trajnostno strojeno z organskim stranskim proizvodom oljčnega olja.

Potem je tu še posebna osvetlitev ambienta imenovana Bentley Diamond Illumination, ki jo tvori več deset LED diod. Slednje svetlobo oddajajo skozi majhne luknjice (perforacije) v usnjenih oblogah in tako poskrbijo za posebno svetlobno izkušnjo.

Vsi dodatki, ki so verjetno dolgi za krajši roman, vendarle niso serijski. Tako recimo lahko izberete opcijo za brisanje kromanih elementov. Tako je, brisanje oziroma odstranitev, če si omislite paket Mulliner Blackline Specification. Ta prinaša bleščečo črnino na mesta, kjer se je prej svetil krom.

Kaj pa cena? Bentayga EWB Azure, ki je do sedaj veljala za najbolj bogato odeto različico je ocenjena na približno 350 tisočakov, zato pričakujte cenik v vrednosti še nekaj desttisočakov več …

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button