AvtomobilizemNovice

Avtonomna tehnologija pri družbi Jaguar Land Rover vse bolj pomembna

S tremi novimi razvojnimi središči bodo pospešili razvoj tehnologije, potrebne za samovozeče avtomobile.

Jaguar Land Rover širi svoje globalne digitalne zmogljivosti z odprtjem treh novih tehnoloških središč ali vozlišč v Evropi, s čimer bo ustvaril skoraj 100 novih delovnih mest. S tem nameravajo pospešiti razvoj avtonomnih sistemov za naslednjo generacijo premijskih avtomobilov družbe Jaguar Land Rover in dopolnjujejo šest obstoječih globalnih tehnoloških vozlišč.

Novi razvojni centri bodo nastali v Münchnu, Bologni in Madridu, pri izboru lokacij so se osredotočili na območno razpoložljivost digitalnih inženirskih znanj. Nemški kandidat je že več let vodilno tehnološko središče stare celine, medtem ko postajata lokaciji v Španiji in Italiji vse bolj pomembni točki na tehnološkem zemljevidu. Z novimi lokacijami bodo razširili zbirko razvojnih centrov, ki že delujejo v Portlandu, Budimpešti, Shannonu, Šanghaju, Bengaluruju in Manchestru.

Devet globalnih inženirskih vozlišč bo zagotavljalo storitve in posredovalo podatke v center za ustvarjanje izdelkov v domačem Gaydonu, kjer bodo nastajale naslednje generacije vozil, z najnaprednejšimi sistemi za doseg nove stopnje udobja med vožnjo. Pri Jaguar Land Rover pravijo: »Za razvoj novih avtonomnih tehnologij za naše prihodnje izdelke, ki bodo našim strankam zagotovili resnično sodobno luksuzno izkušnjo, izkoriščamo talente na področju avtonomnih tehnologij po vsem svetu. Programska oprema je ključnega pomena za zagotavljanje popolnoma povezane izkušnje.«

Z vzpostavitvijo treh novih tehnološki središč bodo utrdili večletno sodelovanje s podjetjem Nvidia, vodilnimi na področju umetne inteligence in računalništva. Skupaj želijo na višjo raven popeljati področje samodejne vožnje, bi bo hkrati prinesla moderno programsko opremo in nove funkcije. Velik korak v prihodnost označuje naslednjo stopnjo digitalne transformacije britanske avtomobilske družbe in lov na Teslo.

Žiga Kolman
foto: Jaguar Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button