AvtomobilizemNovice

Avgusta prihaja novi Zenvo Aurora z V12 motorjem

Hibridna Aurora predstavlja novo dobo danskega Zenva.

Avtomobilski svet se vztrajno pomika k elektrifikaciji, a nekateri maloserijski proizvajalci še niso vrgli puške v koruzo in povsem opustili pristne bencinske motorje. Med takšnimi je tudi danska znamka super in hiperšportnih avtomobilov Zenvo, ki za letošnje poletje napoveduje udarnega športnika z mogočnim V12 motorjem ter visoko zmogljivostjo.

Novi model Aurora bo sledil stopinjam ostalih mojstrovin, kot so bili prvi ST1 iz leta 2009 in dva sledeča modela TS1 ter TSR, vendar bo za razliko od osemvaljno gnanih predhodnikov, uporabljal nov 6-litrski V12 motor podprt z dvema tubopolnilnikoma in lastno razvit menjalnik z integriranim hibridnim sklopom. Moderniziran pogon bodo vgradili v modularno zasnovo s karbonskim monokokom in karbonskimi podokvirji, za čim večjo togost in zmanjšano odvečno maso.

S prihajajočo Auroro bo Zenvo utrdil svoje dolgoročne ambicije rasti znamke, saj počasi stopajo v dobo elektrifikacije, hkrati bodo ponudili dve različici, ki bosta ustrezali različnim skupinam kupcev. Cestno usmerjena izvedenka Aurora Tur bo nudila vse prednosti GT-jev, prav tako bo zaradi zmanjšane aerodinamike dosegla najvišjo hitrost 400 km/h. Čisto nasprotje bo dirkaško usmerjena Aurora Agil z agresivno aerodinamiko in manj dopustnim podvozjem. Pri obeh bo večja osredotočenost na užitek za volanom in ne zgolj na številke. Več sledi ob premieri avgusta letos.

Žiga Kolman
foto: Zenvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button