AvtomobilizemNovice

Avanturistični paket opreme Extreme tudi za ostale Daciine modele

Oprema Extreme po premieri na električnem Springu, tudi za Sandera Stepway, Joggerja in Dusterja.

Še nedavno je Dacia predstavila nov paket opreme Extreme za električnega malčka Spring, sedaj so privlačno novo podobo namenili tudi ostalim članom družine. Z dinamičnim paketom se bo prvič pohvalil Sandero Stepway, pri modelih Jogger in Duster pa Extreme nadomešča sedanji omejeni različici.

Z novo stopnjo opreme Extreme poudarjajo pustolovsko naravo vozil, saj omogoča večje užitke za dejavnosti na prostem in pri odkrivanju novih okolij. Čeprav je pri Springu oprema Extreme prinesla tudi okrepitev električnega pogonskega sklopa, gre pri ostali trojici le za spremembe videza in notranjosti. Na zunaj bomo Sandera Stepway, Joggerja in Dusterja prepoznali po novi Cedar zeleni karoserijski barvi, okrasnih elementih v rjavo-bakreni barvi, topografskih vzorcih na vratih, črnih platiščih dimenzij 17-palcev pri Dusterju ter 16-palcev pri ostalih dveh.

V notranjost so oblikovalci vpeljali novo tekstilno oblazinjenje v sivi barvi, razširjeno tudi na panele vrat in armaturno ploščo, ki hkrati omogoča enostavno čiščenje ter dolgotrajno odpornost. Sprednja sedeža krasi všitje novega Daciinega logotipa, gumijasti tepihi imajo topografski vzorec, vse skupaj povezujejo razširjene okrasne površine in obrobe v bakreni barvi. Edina pomembna tehnološka pridobitev je nov sistem Extended Grip za povečanje oprijema na brezpotju, ki z aktivacijo na sredinski konzoli, s prilagajanjem elektronskega nadzora stabilnosti omogoča prosto vrtenje koles na površinah s slabšim oprijemom. Najboljši na neurejenih stezah ostaja štirikolesni gnani Duster.

Kupce bo neverjetneje najbolj navdušil nov spalni paket kot del ponudbe pripomočkov InNature, ki potniški in prtljažni prostor sedemsedežnega Joggerja spremeni v praktično spalnico. Ta razširitev je kompatibilna z vsemi različicami Joggerja in tudi že obstoječimi avtomobili na cestah. Za namestitev spalnega dela bo potrebno odstraniti par sedežev v tretji vrsti, celoten proces traja zgolj dve minuti, prostora pa je dovolj za dve odrasli osebi. Paket tehta le 50 kilogramov in v kompletu z novim Joggerjem stane 1.490 evrov, posamično pa 300 evrov več. Pametna zasnova ob zloženem položaju nudi neokrnjeno petsedežno razporeditev, lesena škatla pa nudi 220 litrov shranjevalnega prostora za različno kamping opremo.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button