AvtomobilizemNovice

Audijevi izbrani vozniki Dakarja imajo med seboj 17 relijaških zmag

Audi se v letu 2022 na reli Dakar podaja z noro dobro skupino voznikov.

Lanskega novembra je Audi napovedal umik iz Formule E, nove zmage bodo raje z električnim dirkalnikom iskali na zahtevnem reliju Dakar. Znana je tudi vnovična vrnitev na ravnice Le Mansa v letu 2023. Preden bo luč sveta januarja 2022 ugledal Dakar dirkalnik, so nam predstavili voznike treh ekip najzahtevnejše brezpotne preizkušnje.

Prvi se nam predstavlja Stephane Perehansel, 55-letni francoski dirkač z rekordnimi 14 zmagami – šestkrat na motociklu in osemkrat na štirih kolesih. Skupaj s sovoznikom Eduardom Boulangerjem sta letos prvič pod okriljem Minija osvojila glavno lovoriko.

Naslednji je svetovno znani Carlos Sainz, dvakratni prvak v WRC-ju in trikratni zmagovalec Dakarja. Sodelovanje bo nadaljeval z večletnim sovoznikom Lucasom Cruzem. Nenazadnje sta tu še Mattias Ekström in sovoznik Emil Bergkvist. Ekström je imetnik dveh naslovov v DTM-u, enega iz svetovnega prvenstva v relikrosu, izkušnje ima tudi iz NASCAR, WRC in avstralskih Supercars. Letošnje leto vihti volan Cuprinega Extreme E dirkalnika.

Kot kaže Audi ničesar ne pušča naključju in resno cilja na vrhunski rezultat na reliju Dakar. Julius Seebach, generalni direktor Audi Sport pravi: »Ni pretiravanje, če govorimo o sanjski ekipi.« Ekipe se bodo pomerile v novem Audijevem brezpotnem dirkalniku, ki trenutno prestaja intenziven razvoj. Gre za električno gnan stroj z dodatkom učinkovitega TFSI motorja, za podaljšanje dometa.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button