AvtomobilizemNovice

Audi TT RS iconic edition: bučno slovo od malega športnika

Audi se od TT-ja poslavlja s posebno serijo brutalnega RS.

Prihodnost Audijevega kompaktnega športnika TT je ogrožena, saj pri nemškem podjetju ne načrtujejo zamenjave aktualne generacije ob koncu leta 2023. Njegov obstoj in bogato zapuščino bodo počastili z izjemno omejeno izdajo RS Coupe iconic edition s 100 enotami.

Ekskluzivna serija bo s seboj pripeljala tudi zasoljeno ceno 100 tisoč evrov, kar bodo upravičili s številnimi spremembami v primerjavi z običajnim RS modelom in raznimi olepšavami notranjosti. Spredaj bomo iconic edition prepoznali po novi črnim mreži maske in matiranimi quattro napisi, medtem ko so 20-palčna črna platišča enaka kot pri izvedbi TT RS Audi Spor Edition.

Največje spremembe prinaša aerodinamični paket razvit v vetrovniku, v obliki agresivnega sprednjega odbijača, raznih zakrilc, večjih zračnih odprtin, na zadku kaj hitro opazimo večje nepremično karbonsko krilce, vse skupaj je odeto izključno v Nardo sivo karoserijsko barvo. Notranjost s parom RS športnih sedežev je prevlečena v kakovostno nappa usnje in alkantaro, z »iconic edition« napisi izvezenimi na naslonih. Precej temačno okolje popestrijo kontrastni rumeni šivi na talnih oblogah, sredinski konzoli in volanu, za piko na i poskrbijo obeležilne ploščice s serijsko številko modela na prestavni ročici.

Za pogon ikoničnega TT RS bo skrbel preizkušeni 2,5-litrski prisilno polnjen petvaljnik, ki proizvede 400 KM in 480 Nm navora, kar zadošča za doseg stotice v 3,7 sekundah in najvišje hitrosti 280 km/h. Srečni izbranci se bodo lahko svojega poslednjega nastrojenega TT-ja razveselili v zgodnjih mesecih prihajajočega leta.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button