AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi RS s posebno izdajo e-trona GT Ice Race

VIDEO: Kaj nudi dinamični električar, omejen na 99 primerkov?

Pri »štirih krogih« oziroma njihovem oddelku Audi Sport te dni beležijo 40 let obstoja. V ta namen so predstavili posebno, na 99 primerkov omejeno serijo E-Trona GT s priponko Ice Race Edition. Gre pravzaprav za končno podobo študije E-Tron GT Ice Race Concept, ki smo jo spoznali v letošnjem marcu.

Bistvo vozila je njegova kompleksna zunanjost oziroma barvitost, skupaj s posebnimi 21-palčnimi platišči, katere tvori pet dvojnih krakov. Osnovna barva je Florett kovinska siva kateri nadalje sledijo različni ovoji folije na prav posebnih mestih. Temu so oblikovalci dodali še posebne odtenke za senčenje, ki poskrbijo za 3D efekt, vse skupaj pa je namenjeno podobnosti ledenim kristalom. Čemu torej še vijolična? Kar tako pravijo, za nekaj ekstravagance.

Ambient je prežet z usnjem v diamantno srebrni barvi na sredinskih ploščah sedežev, ramenskih lokih in bočnih oporah, vsemu skupaj pa so dodani kontrastni vijolični šivi in nekaj malega črnih elementov. Volan je delno usnjen delno iz alkantare, na večih mestih pa boste naleteli na logotipe oddelka RS in Audi Exclusive. Smo omenili vijolično ambientalno osvetlitev? Tudi ta je namreč v vozilu …

Bit vozila je seveda poklon dirkaškim legendam s ozirom na (električno) prihodnost. Pogon je preslikan iz serijskega modela, torej zmore 590 KM oziroma 637 v t. i. »boost« načinu, pri čemer do kilometrske stotice pospeši v 3,2 sekunde. Avtonomija znaša dobrih 370 kilometrov. Kot že zapisano, bodo izdelali le 99 primerkov, za katere ne dvomimo da so že našli svoje garaže.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button