AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi RS e-tron GT v poklon dirki ice race

Omejena izdaja 99 unikatno obarvanih RS e-tron GT.

Audi Sport praznuje svojo 40. obletnico z izdajo omejene serije cestnega modela RS e-tron GT ice race edition. Posebna izdaja, ki jo je navdihnila vsakoletna dirka GP Ice Race v Zell am See v Avstriji, je omejena zgolj na 99 primerkov. RS e-tron GT z zasoljeno ceno je navdih črpal iz istoimenskega konceptnega razstavnega vozila in se ponaša z edinstveno srebrno, belo ter vijolično barvno shemo, ki predstavlja sijaj snega in ledu.

Izvedenka ice race edition temelji na popolnoma električnem modelu RS e-tron GT, dodelanem v srebrni kovinski barvi Florett Silver s črno streho CFRP. Zunanjost se ponaša s folijskim ovojem s srebrnimi in belimi poudarki, ki spominjajo na snežne kristale in ledena jezera, skupaj z vijoličnimi podrobnostmi, ki predstavljajo zimska športna očala. Folija ima ciljno usmerjene prosojnice, ki na srebrnem ozadju ustvarjajo tridimenzionalni učinek. Notranjost nadaljuje barvno tematiko z ekskluzivnim usnjenim paketom v diamantno srebrni in črni barvi, vijoličnimi kontrastnimi šivi.

Digitalni vmesnik modela RS e-tron GT ice race edition je bil prilagojen z unikatnim ozadjem, ki prikazuje edinstveno serijsko številko vsakega izmed 99 primerkov. Ko prek vmesnika MMI izberete gorski motiv, se ambientalna osvetlitev spremeni v vijolični odtenek. Kupce omejene serije bo navdušila bogata standardna oprema, vključno s športnimi sedeži Pro, Bang & Olufsenovim 3D ozvočenjem, projicirnim zaslonom in različnimi paketi za pomoč vozniku.

Izdaja ice race edition ohranja izjemne lastnosti modela RS e-tron GT, vključno z matričnimi LED žarometi, keramičnimi zavorami, prilagodljivim zračnim vzmetenjem, krmiljenjem in pogonom na vsa kolesa. Za pogon skrbi par elektromotorjev, ki v načinu boost nudi največjo moč 646 KM, kar je dovolj, da elektročni RS stotico doseže v samo 3,3 sekunde in pospešuje do najvišje hitrostji 250 km/h. Električni doseg s brez vmesnega polnjenja znaša do 295 km, baterijo pa lahko bliskovito oskrbimo na hitri polnilnici z močjo 270 kW.

Dirka GP Ice Race, po kateri je ime dobil maloserijski RS e-tron GT, je bila prvič organizirana leta 1952. Vsakoletni dogodek poskrbi za pravo doživetje, z dirkalniki, ki vlečejo smučarje, prikazi drsenja na zaledeneli površini in je poklon vznemirljivemu vzdušju avtomobilskega športa.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button