AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi Q8 e-tron edition Dakar za avanturiste

Posebna izdaja 99 primerkov električnega SUV-ja v slogu Dakar dirkalnika.

Audi je v čast udeležbe na najzahtevnejšem reliju Dakar, pripravil prav posebno izdajo električnega Q8 e-tron, ki se ponaša s povišano oddaljenostjo od tal in opcijskim okrasjem zunanjosti spominjajoč na dirkalnim RS Q e-tron. Pustolovsko naravnani Q8 e-tron bo izbrani peščici kupcev na voljo za najmanj 120 tisoč evrov.

Dakarsko obarvani Audi Q8 e-tron temelji na različici advanced 55 e-tron quattro, opremljeni z baterijo s kapaciteto 106 kWh, ki s parom elektromotorjev zagotavlja največjo moč 300 kW (408 KM) in 664 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 5,8 sekunde. Z enim polnjenjem lahko uporabniki po merjenju WLTP prevozijo do 487 kilometrov. Zavoljo dodatnih izboljšav pa je tovrstni Q8 t-tron odlično pripravljen za izlete izven urejenih cest. Pohvali se z 31 mm višjo oddaljenost od tal in terenskimi pnevmatikami General Grabber AT3 za večji oprijem v vseh razmerah. Zračno vzmetenje se prilagaja glede na hitrost in zagotavlja optimalno stabilnost.

Q8 e-tron edition Dakar je na voljo v različnih kovinskih karoserijskih barvah, ob odprtju vrat pa LED svetla projicirajo napis “edition Dakar”. Serija vozil bo omejena na 99 enot, po želji kupvec pa jih lahko krasi edinstven paket nalepk v čast dirkalnika RS Q e-tron, ki se bo najnovejši različici kmalu podal na letošnjo izvedbo relija Dakar. V notranjosti je standarden paket opreme S line, s športnimi sedeži, usnjenim volanom in rdečimi šivi. Tehnološko področje zastopajo projicirni zaslon, digitalni merilniki in osrednji zaslon na dotik z operacijski sistemom MMI. Med standardno opremo spadajo asistenčni paketi Audi phone box, City in Tour. Praktična uporabnost je poudarjena s paketom za shranjevanje, strešnim prtljažnikom in drugo vtičnico za polnjenje. Dodatne možnosti vključujejo ambientalno osvetlitev, štiripodročno klimatsko napravo in zvočni sistem Bang & Olufsen Premium Sound System.

Opcijska oprema so virtualna stranska ogledala s kamerami, ki zmanjšajo širino vozila in izboljšajo vidljivost v zahtevnih razmerah. Q8 e-tron edition Dakar združuje terenske zmogljivosti z edinstvenimi oblikovnimi elementi, zato je prepričljiva izbira za tiste, ki v električnem SUV-ju iščejo pustolovščine in vrhunske funkcije, hkrati pa želijo na cesti izstopati iz povprečja.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button